Кіровоград: етнополітична ситуація виключає міжнаціональні конфлікти у місті

Листопад 04, 2013 | Новини | Переглядів: 995 | Коментарі: 0

Реалізація у Кіровограді завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної згоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин стали головними темами наради міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради.

У Кіровограді, відзначив Олександр Саінсус, міська влада належним чином забезпечує права і свободи представників усіх національних меншин, як того вимагає Глава держави. Як повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики Надія Грищенко, за переписом населення 2001 року в обласному центрі серед представників національних меншин найбільший відсоток складають росіяни (12%), білоруси – 0,5%, молдовани – 0,3%, вірмени – 0,2%, болгари, грузини, німці, татари, поляки – по 0,1%. На території Кіровограда функціонують 18 національно – культурних товариств росіян, поляків, німців, євреїв, болгар, вірмен, азербайджанців, ромів, білорусів та сербів. Державна політики України, відзначила у своєму виступі Надія Грищенко, направлена на попередження будь – яких проявів ксенофобії, на недопущення конфліктів на національному чи релігійному грунті. Про важливість боротьби з проявами ксенофобії наголосив Президент України Віктор Янукович на міжнародній конференції з обговорення проблематики антисемітизму у жовтні 2013 року у Києві. Глава держави запевнив, що буде підтримувати всі починання, спрямовані на міжетнічне і міжконфесійне порозуміння. Етнополітичну ситуацію в Кіровограді, підкреслила Надія Грищенко, можна визначити як таку, що виключає міжнаціональні конфлікти і найближчим часом вона залишиться без змін. Кіровоградська міська рада підтримує національно – культурні товариства у проведенні їх заходів, що сприяє утвердженню міжнаціональної злагоди, залучає їх до участі у загальноміських заходах. У той же час, звернула увагу Надія Грищенко, необхідно продовжувати у навчальних закладах постійно проводити інформаційно – просвітницьку та попереджувально –профілактичну роботу щодо запобіганням проявам ксенофобії а в подальшому розглянути можливість створення у Кіровограді культурно – освітнього центру національних меншин.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool