Кіровоград: екскурсія до слідчого ізолятору

Листопад 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

До Кіровоградського слідчого ізолятора завітали вихованці Спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №1.

Такі екскурсії нині проводять задля того, щоб вберегти цих підлітків від фатальної помилки, попередити їх про можливість ув’язнення за скоєння злочину та наочно продемонструвати умови перебування в неволі.
Біда чималої частини сучасної молоді полягає у тому, що хлопці і дівчата, надивившись сучасних фільмів та телесеріалів, вбачають певний романтизм у перебуванні поза законом. Саме тому, щоб зруйнувати міфи та зламати стереотипне уявлення про перебування за колючим дротом, співробітники відділу соціально-виховної та психологічної роботи Кіровоградського слідчого ізолятора провели для підлітків екскурсію установою. Молоді люди на власні очі побачили, як утримуються неповнолітні ув’язнені, відвідали навчальний клас, зрозуміли, що таке життя за чітким розкладом, у чотирьох стінах, далеко від рідних і близьких.
Екскурсанти побачили чимало, от тільки романтизму не побачили взагалі. І хоча для утримання неповнолітніх у Кіровоградському слідчому ізоляторі створені належні умови, з дотриманням усіх необхідних норм та правил, все ж таки в’язниця – є в’язниця, і приємного тут взагалі годі шукати. Саме цю реальність керівництво слідчого ізолятора і продемонструвало екскурсантам.
Сподіваємось, що подібні заходи насправді можуть зіграти доленосну роль у світогляді дітей, і кожен з цих підлітків після екскурсії замислиться та обере для себе законний життєвий шлях.

Прес-служба управління ДПтС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool