Кіровоград: до відповідальності притягнуто 119 корупціонерів

Січень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у минулому році притягнуто 34 посадові та службові особи.

За принципової позиції прокуратури більшість засуджених корупціонерів, незважаючи на свої посади та статуси, отримали реальні терміни покарання.
Серед притягнутих до кримінальної відповідальності: 4 - посадові особи місцевого самоврядування, 7 – державних службовців, 11 працівників правоохоронних органів та 1 – колишній суддя.
Загалом, протягом минулого року органами досудового слідства Кіровоградщини розпочато 107 кримінальних проваджень з ознаками корупції.
У ході їх розслідування від займаних посад відсторонено 24 обвинувачених, 8 - звільнено з посад. Встановлено понад 6,5 мільйони гривень збитків з яких 2,6 млн. грн. добровільно відшкодовано, а на суму 3,7 млн. грн. прокуратурою заявлено позови.
Проведена ефективна робота і щодо протидії корупції адміністративними засобами. Зокрема, за результатами розгляду адміністративних справ судами до відповідальності притягнуто 85 корупціонерів: 3 державних службовця, 22 посадові особи місцевого самоврядування, 49 депутатів місцевих рад, 2 працівників райдержадміністрацій та один облдержадміністрації, 7 посадових та юридичних осіб публічного права.
У зв’язку із притягненням до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення 6 осіб звільнено з займаних посад.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool