Кіровоград: до Великодніх свят буде розписано п’ять тисяч писанок

Березень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

П’ять тисяч маленьких писанок, розмальованих кіровоградськими дітьми, стануть яскравим подарунком до Великодня нашому місту та всій Україні.

Саме таку кількість заготовок писанок Кіровоград отримав від організаторів проекту «Параду вишиванок». Вони будуть роздані у школи та позашкільні навчальні заклади. Юні кіровоградці вже скоро розпочнуть їх розпис, намагаючись передати тепло свого серця у поєднання з прадавніми народними уявленнями про світ. Адже писанка – це своєрідне уособлення всесвіту, і кожен з символів та кольорів на ній, має своє значення.
Після завершення розпису 500 кіровоградських писанок поїде до Києва на фестиваль «Писанковий рай», де у сквері Івана Франка 2 травня організатори планують влаштувати виставку-презентацію писанок з усіх регіонів України. Очікується, що в експозиції буде 100 тисяч писанок.
А ще однією родзинкою цьогорічного проекту стане унікальний витвір мистецтва – декорований 10 тисячами троянд та 9 тисячами писанками вінок, довжина якого сягатиме 30 метрів.
Решта кіровоградських писанок прикрасять наше місто у Великодні свята.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool