Кіровоград: діяльність міліції депутати визнали незадовільною

Липень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 1741 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада визнала незадовільної діяльність кіровоградської міліції щодо охорони і збереження комунального майна. Таку оцінку депутаський корпус дав працівникам міського відділу УМВС України в Кіровоградській області на позачерговій п’ятдесятій сесії міської ради.

Розпорядження про скликання позачергової сесії оперативно видав секретар міської ради Іван Марковський у зв’язку з надзвичайно напруженою криміногенною ситуацією в обласному центрі.
Відкриваючи сесію, Іван Марковський відзначив, що тільки минулої ночі у місті зрізали кабелі чотирьох ліфтів. Всього останнім часом через вандалізм зупенена робота 57 під’йомників. Злодії масово крадуть люки, труби, решітки, паркани, металеві контейнери для сміття, бордюри.
- У місті не видно роботи дільничних інспекторів, - наголосив секретар міської ради. – Замість щоденної копіткої праці, направленої на упередження таких злочинів, можна припустити факти “кришування” ними нелегальних пунктів прийому металобрухту, куди активно зносять крадене. Така ж ситуація склалася і з торгівлею самогоном.

Кіровоградська міська рада визнала незадовільної діяльність кіровоградської міліції щодо охорони і збереження комунального майна. Таку оцінку депутаський корпус дав працівникам міського відділу УМВС України в Кіровоградській області на позачерговій п’ятдесятій сесії міської ради.

З трибуни міської ради Іван Марковський звернувся до мешканців міста, керівників підприємств. Як дієвий варіант протидії спалаху злочинності він запропонував протиставити об’єднані у стару перевірену форму народної дружини дії громадськості. При цьому, акцентував увагу очільник міста, мова йде саме про добровільну участь в охороні громадського порядку.
Інформація і пропозиції від начальника міського відділу міліції Володимира Гавриленка щодо стратегії органів внутрішніх справ у такій ситуації не переконали депутатів у її ефективності. Вона зводиться у бажанні міліції за кошти бюджету встановити велику кількість відеокамер, залучити до охорони майна сторожів підприємств, установ та організацій та ветеранів міліції, робота яких оплачувалася б теж із міської скарбниці.
За пропозицією Івана Марковського начальник міськвідділу міліції через місяць, на черговій сесії міської ради має прозвітувати про хід розкриття злочинів з крадіжок комунального майна та їх профілактики.
Одночасно, міська рада виділила із міського бюджету 350 тисяч гривень на відновлення роботи знівечених ліфтів. Іван Марковський доручив також керівникам житлово – експлуатаційних об’єднань активніше працювати з мешканцями багатоквартирних будинків щодо вжиття заходів обмеження доступу сторонніх осіб до підсобних приміщень, підвалів, ліфтерських. З таким же проханням активніше працювати у себе на округах секретар міської ради звернувся і до депутаського корпусу.
- Якщо ми сьогодні об’єднаними зусиллями не зупинимо вандалізм, то подібні сесії з вишукуванням додаткових коштів на ремонти ми будемо проводити щодня, - підкреслив Іван Марковський.

Джерело, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool