Кіровоград: «День дитини» в музеї

Листопад 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1320 | Коментарі: 0

20 листопада 2015 року в приміщенні відділу обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Творчої майстерні» до Всесвітнього дня дитини було проведено майстер-клас по виготовленню новорічних іграшок з солоного тіста для вихованців дитячого садочку №67 «Дельфін».

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення сприятливих умов для їх життя.

Дане свято також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних Націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

Завітавши до обласного художнього музею вихованці дитячого садочку ознайомились з експозиційним комплексом «Декоративно-ужиткове мистецтво», виставкою керамічних робіт родини Фірсових «Застиглі образи осені» та приєднались до акції «Україна ЄДИНА».

Після екскурсії малеча долучилася до виготовлення виробів з солоного тіста. Це чудове заняття для дітей покликано не лише виконувати пізнавальну функцію, але й направлене на фізичний розвиток, завдяки ліпленню покращується моторика рук. Ліпити такі фігурки приносить задоволення не тільки дітям, але й дорослим. Красиві, виконані своїми руками вироби - відмінні сувеніри.

Напередодні новорічних свят діти виготовляли новорічні іграшки, які дуже гарно виглядають на ялинці. Потрібно залучити трохи фантазії і прості сердечка, зірочки та ялинки будуть прикрашати новорічне дерево.

Кожен маленький відвідувач, на згадку про перебування у музеї, отримав дарунки, створені власноруч. За традицією всі дошкільнята взяли участь і в музейній фото сесії.
Із нетерпінням чекаємо на нові зустрічі.

Костенко Т. - науковий співробітник відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool