Кіровоград: чи потрібні нам знання з історії рідного краю?!

Вересень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

16 вересня 2014 року о 12.00 обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М.Бойченка спільно з Державним архівом Кіровоградської області проводить засідання круглого столу «Чи потрібні нам знання з історії рідного краю?!».

Захід проводиться в рамках Дня краєзнавства «Кіровоградщина – наша гордість, наша слава», присвяченого Дню міста Кіровограда.
Як не допустити, щоб історичні події забувалися, пам’ятні місця занедбувалися, національні святині не шанувалися? Чимало молоді живе в рідній місцевості й не знає тих важливих історичних подій, які тут відбувалися та мають загальнонаціональне значення. Як правило, кожний регіон України має неповторні характеристики, які створюють його своєрідний краєзнавчий образ.
Це край, який лежить у серці України. Край, багатий не тільки на природні ресурси, але щедрий і на талановитих людей!
Доля подарувала нам щасливу можливість народитися, жити в одному з найчудовіших куточків української землі. Її історія – це діяння людей, звитяжна праця хлібороба й шахтаря, і мужність солдата, і слово вчителя, і думка вченого, і пісня, що йде від серця. Їх зусиллями створені багатства краю, їх звершення уславляють Вітчизну.
Мета заходу: залучення молоді до вивчення історії, культури українського народу; утвердження національної самосвідомості, патріотизму молодих громадян; виховання любові до рідного краю.

У заході беруть участь:
- директор Державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Бабенко Олег Олександрович;
- головний спеціаліст сектору спеціального зберігання та страхового фонду документації Державного архіву Кіровоградської області, член обласної організації Національної спілки краєзнавців України, заслужений працівник культури Петренко Іван Данилович;
- член обласної організації Національної спілки краєзнавців України Шепель Федір Олександрович;
- старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», кандидат історичних наук Митрофаненко Юрій Станіславович;
- завідувач науковою редакцією комунальної установи «Кіровоградське обласне відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України»», старший науковий співробітник відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Шевченко Борис Леонідович;
- історик-краєзнавець Доценко Василь Всеволодович;
- кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Шевченко Сергій Іванович.
У рамках проведення “круглого столу” буде представлена книжкова виставка матеріалів та документів з фондів Державного архіву Кіровоградської області та бібліотечного фонду ОЮБ ім О.М.Бойченка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool