Кіровоград: безпека починається з дитинства

Вересень 24, 2015 | Новини | Переглядів: 1015 | Коментарі: 0

Щоб у людини сформувалось стійке поняття про необхідність суворого дотримання правил безпечної життєдіяльності, потрібно ці знання засвоювати від самого малечку.

Адже життя громадян, їх здоров’я та матеріальний добробут залежать від їх ставлення до власної безпеки. Тому працівники Управління ДСНС в області спільно з фахівцями освітньої галузі, культури, молодіжної політики розробили чітку систему виховання у підростаючого покоління культури безпеки. Однією з її ланок є проведення у дошкільних навчальних закладах розвиваючої гри-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

23 вересня рятувальники провели таку гру у дитячому садочку №15 м.Кіровограда. Маленьким вихованцям «Зірочки» у ігровій формі наголосили, що не можна жартувати з вогнем. Адже дитячі пустощі, як свідчить статистика, нерідко стають причиною пожеж і закінчуються трагічно для самих бешкетників. Також рятувальники розповіли про небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети, і пояснили, що варто звертати увагу на покинуті іграшки й підозрілі речі та повідомляти про них дорослим, але ні в якому разі не брати їх до рук і не гратись. А ось нагадувати, за яким телефоном потрібно звертатись по допомогу, якщо сталась пожежа, не довелось, оскільки майже всі дружно назвали «101». Багато дошкільнят легко впорались з питаннями вікторини, тому що вже знають від батьків і вихователів, що не можна самим користуватись газовими та електроприладами, а також гратись сірниками й запальничками. А ще малюкам розповіли, як працюють рятувальники, дозволили поміряти бойовий одяг працівників Служби порятунку, протигаз. За вправність, кмітливість та хороші знання малечу нагороджували подарунками.

Важко перебільшити виховне значення подібного заходу, адже діти, незважаючи на свій вік та ігрову форму його проведення, дуже серйозно сприймали нові знання. Тому можна бути впевненим, що невдовзі вони стануть громадянами зі свідомим ставленням до власної безпеки.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool