Кіровоград: «Астіve citizens»

Грудень 13, 2015 | Новини | Переглядів: 1044 | Коментарі: 0

10 грудня 2015 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» співробітники відділу науково-просвітницької роботи Олег Юрченко та Микола Правда провели презентацію участі у тренінгу за програмою Британської ради в Україні «Активні громадяни», який проходив 28-29 листопада у Кіровоградському тренінг-центрі №1.

В першу чергу присутня аудиторія отримала цікаву інформацію щодо самого проекту «Активні громадяни», який вже встиг на сьогодні набрати чималих обертів, охопивши понад 40 країн світу та 150 тисяч чоловік. З гордістю можна відзначити, що Кіровоградщина являється одним із лідерів по підготовці цікавих соціально значимих проектів, які отримали фінансову підтримку Британської ради, що спонукає до ще більш активної роботи у даному напрямку.

Учасники тренінгу ознайомили присутніх із специфікою та структурою проведеного навчання, перший день якого був спрямований на встановлення контакту між присутніми, формування в їх свідомості відчуття належності до єдиної спільноти та навиків інтелектуальної роботи в окремих соціальних групах, а другий день – безпосередній роботі над створенням соціального проекту та його обґрунтованого захисту перед іншими учасники тренінгового навчання.

Доповідачі зазначили декілька позитивних моментів тренінгу, які бажано б було спроектувати на усе українське суспільство – розумна активність та емоційність учасників, ерудованість та безмежне почуття гумору при виконанні інтелектуальних завдань, терпимість, толерантність, бажання допомогти своєму колезі. І це з врахуванням того, що учасниками тренінгу були абсолютно різні за фаховою спрямованістю, емоційністю та віком люди - представники різних громадських організацій, журналісти, спортсмени, працівники освіти та культури.

Олег Юрченко та Микола Правда поділились своїми враженнями щодо запропонованих на тренінгу завдань, відзначивши їх креативність, неординарність, а головне – корисність в плані інформаційного пізнання та важливого засобу комунікації. Особливо було відзначено конкурс на створення мапи свого району проживання, який дав можливість краще пізнати своє місто.

Доповідачі підкреслили важливість даного тренінгового навчання, яке, в кінцевому рахунку, було спрямовано на створення у максимально короткий термін конкретного соціального проекту, що є на сьогодні сучасною європейською практикою. Соціальна ж значимість такої форми роботи полягає в тому, що вона дає можливість активним громадянам реалізувати свої задуми та грає роль важливого антидепресивного фактора.

Успіх проведеного тренінгового навчання та незабутні враження від нього великою мірою були обумовлені надзвичайно високим фаховим рівнем та особистими якостями тренерів. Вікторія Талашкевич, Андрій Флоренко, Анна Дядечко - кожен з них сам по собі був унікальним, дивовижним явищем, поєднавши в собі позитивну енергетику, креатин, юнацький запал, тонке почуття гумору, і одночасно – прагматичне мислення та досвід мудрих вчителів. І все це було помножене на невичерпну енергію кожного з них та щире бажання поділитися своїми знаннями та навичками з учасниками навчання.

Цілком природно, що спілкування з такими неординарними особистостями мимоволі породжує бажання подальшої співпраці та участі у нових цікавих проектах.

Позитивним моментом презентації тренінгового навчання «Активні громадяни» стала активність присутньої аудиторії та велика кількість запитань, як відносно самого навчання, так і країни, що стала його ініціатором. І це особливо актуально в умовах оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні.

Олег Юрченко – старший науковий співробітник
Микола Правда - науковий співробітник відділу
науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool