Із закінченням проведення виставки, кіровоградці збагатилися знаннями про права людини! (ФОТО)

Вересень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1471 | Коментарі: 0

Вчора, в м. Кіровограді, закінчила свою роботу пересувна виставка «Кожен має право знати свої права». Помандрувавши до Львову, кіровоградським школярам виставка залишила цікаву інформацію та знання в сфері прав людини.

Протягом минулого тижня у м. Кіровограді проходила незвична виставка присвячена темі прав людини «Кожен має право знати свої права». Складалася виставка із 25 стендів, які містили тексти та фото, що розповідали про права людини, їх походження та цінності. Виставка призначалася передусім для школярів нашого міста, адже шкільна програма не передбачає занять з прав людини (дитини). Проводили виставку навчанні напередодні гіди, якими стали учні наших шкіл.
«Мені дуже цікаво було приймати участь у виставці. По-перше вже для самого себе я глибше й досконаліше зрозумів права людини. По-друге, звичайно, цікаво було працювати з публікою. Причому з публікою абсолютно різношерстою. Адже до кожного треба знайти свій підхід, зачепити свої струнки…Гадаю, ми з друзями-гідами попрацювали на славу. Адже безліч людей висловлювали щиру дяку. Певно, найприємнішим було саме це, бо ж завжди приємно, коли твої старання оцінюються високо. Найцікавіше було працювати зі своїми однолітками, адже то був щирий діалог, то завжди була приємна розмова, де тебе слухали з розумінням та підтримкою. Хотілось би подякувати організаторам виставки за нові враження і здобутий досвід»,- розповідає Андрій Месюр, гід виставки,ученьЗШ№24
Під час проведення виставки також відбувалися невеликі заходи на тему прав людини. Це і майстер-клас, як спілкуватися із правоохоронними органами і дискусії на тему расизму та нацизму.
Відвідувачами виставки стала не тільки молодь, а і представники різних вікових груп. Нерідко перегляд виставки спонукав до бесід та дискусій по темах, які представлені на стендах. Особливо цікавими були теми дискримінації, приватності, гідності та прав дитини.
"Надзвичайно цікава виставка. Притому, що я працювала гідом та намагалася іншим допомагати пізнавати інформацію про права людини, маю зазначити, що самій було дуже цікаво дізнаватися щось нове!. Я вдячна організаторам за ідею і можливість приймати участь в її реалізації!»,- ділиться своїми враженнями Анастасія Бородкіна, гід на виставці, учениця ЗШ№3.
Із Кіровограду виставка помандрувала до Львову. Тож, бажаємо львів’янам гарного відвідування виставки та приємного занурення в тему прав людини.

 Із закінченням проведення виставки, кіровоградці збагатилися знаннями про права людини! (ФОТО)

 Із закінченням проведення виставки, кіровоградці збагатилися знаннями про права людини! (ФОТО)

Довідково:
Створено дану виставку в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організатором виставки на Кіровоградщині є Дитяча екологічна громадська організація «Флора» в партнерстві з Обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, ГО «Територія успіху» та Кіровоградським обласним відділенням ВБО «ВМ ЛЖВ».
Організатори дуже вдячні Управлінню освіти м. Кіровоград за сприяння у проведенні всіх заходів впродовж перебування виставки у нашому місті та адміністрації ЗОШ №6, №3 та №24 за допомогу і партнерство.
Контактна особа: Юлія Бочарова - Туз, тел.: (099)6859300.
E-mail: yuliyatuz@gmail.com
Перша презентація експозиції відбулася 9 червня цього року у м. Києві, в «Європейському містечку». У вересні – листопаді 2012 року відбудеться перший пілотний тур експозиції в 7-ми областях України. На даний час готується методичний посібник для вчителів та викладачів щодо особливостей роботи з експозицією. З панелями експозиції можна ознайомитись в розділі «Бібліотека» сайту www.edu.helsinki.org.ua за наступним посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/b-bl-oteka/metodichn-mater-ali/peresuvna-ekspozits-ya-kozhen-ma-pravo-znati-svo-prava.
Виготовлення експозиції та її перший пілотний тур здійснюються в рамках проектів громадської організації М’АРТ, Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Норвезького Гельсінського Комітету.

Юлія Бочарова-Туз
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool