Хмельницька область: блискавка вбила 14-річну дівчину

Червень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

31 травня о 15:30 на пункт зв’язку 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт. Ярмолинці від голови Скаржинецької сільської ради надійшло повідомлення про загибель підлітка від ураження блискавкою.

Як з’ясувалось, 14-річна дівчина прямувала від клубу до власного помешкання та потрапила під зливу. Сховавшись під деревом, дівчина скористалась мобільним телефоном, внаслідок чого в неї влучила блискавка. Від отриманих ушкоджень дівчина померла на місці пригоди.

Тіло загиблої направлено до Ярмолинецької судово-медичної експертизи, повідомляє сайт ДСНС України

Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає – користуватись мобільним телефоном під час грози категорично заборонено, оскільки він є джерелом електромагнітного випромінювання, що і притягує електричні розряди.

Щоб уникнути зустрічі з блискавкою, треба пам’ятати про деякі правила:

- уникайте високих дерев, металевих парканів;

- якщо вас двоє, троє чи більше, не скупчуйтесь в укритті разом, а ховайтеся поодинці, бо розряд перебігає через контакт людських тіл;

- необхідно триматися подалі від електроприладів, антен, проводів, адже вони притягують розряд.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool