Губернатор Кіровоградщини: Права та інтереси усіх дітей повинні бути максимально захищені (ФОТО)

Грудень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1102 | Коментарі: 0

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав у Знам’янці дитячий будинок-інтернат та спеціалізовану школу-інтернат, де привітав діток та вихователів із Днем Святого Миколая та з наступаючими новорічними і різдвяними святами.

Очільник області ознайомився з роботою інтернатних закладів, оглянув дитячі кімнати, навчальні та побутові приміщення, поспілкувався з дітьми та з їхніми вихователями.
На сьогодні у Знам’янському дитячому будинку-інтернаті перебуває більше 120 дітей з фізичними та розумовими вадами, які потребують спеціального догляду та реабілітації. У спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті навчається 176 учнів віком від 6 до 20 років, з них 30 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 55 – діти-інваліди.
Андрій Ніколаєнко відзначив, що у цих навчальних закладах у рамках реалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015" вже зроблено багато для того, щоб малеча почувалася тут комфортно – проведено відповідні ремонти, дітям надається необхідна медична допомога та реабілітаційні заходи, діти огорнуті увагою та турботою з боку вихователів. Проте найголовніше, тут панує спокійна і доброзичлива атмосфера, діти усміхнені і відкриті до спілкування, незважаючи на ті важкі фізичні та розумові обмеження, що їх спіткали у житті.
– Права та інтереси усіх дітей на Кіровоградщині – і тих, хто живе щасливо у родинах, і тих, ким опікується держава в інтернатах, – повинні бути максимально захищені. Президент визначив це питання одним із ключових національних пріоритетів і зобов'язує нас, владу, працювати в інтересах дітей. Тому ми й надалі залучатимемо соціально-відповідальний бізнес, підтримуватимемо громадські та благодійні організації, щоб усі діти були охоплені турботою та увагою, щоб у ці святкові дні жоден малюк не залишився без подарунка. Це вимога Глави держави до влади на місцях, – наголосив очільник області.
Андрій Ніколаєнко привітав діток та вихователів із Днем Святого Миколая та із наступаючими новорічними і різдвяними святами, побажав їм здоров’я, розуміння, успіхів у навчанні, а також подарував малечі солодощі.
З тим, щоб дозвілля малечі було ще цікавішим, керівник області подарував Знам’янському дитячому будинку-інтернату ноутбук, а спеціалізованій школі-інтернату – плазмовий телевізор.

1hjjhj


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool