ГУ Міндоходів у Кіровоградській області: одинока мати має право на підвищену податкову соціальну пільгу

Липень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

Податкова соціальна пільга (далі – ПСП) дає можливість платнику податку зменшити оподаткування загального місячного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати від одного роботодавця.

Податковим кодексом України встановлено, що платник податку, який вважається одинокою матір’ю (батьком), має право на ПСП у розмірі, що дорівнює 150% суми пільги (у 2013 р. – 860,25 грн.). у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.
При цьому граничний розмір заробітної плати, яка дає право на отримання ПСП, визначається як добуток суми, визначеної в абзаці першому пп.16.4.1 п.169.4 ст.164 Податкового кодексу (у 2013 р. – 1610 грн.), та відповідної кількості дітей.
Для отримання пільги на дитину (дітей), такому платнику податків необхідно подати за місцем роботи: заяву про застосування пільги; копію свідоцтва про народження дітей; копію паспорта.
Для застосування ПСП одинокою матір’ю (батьком) вважається особа, яка на момент застосування роботодавцем пільги, маючи дитину (дітей) не перебуває у шлюбі, зареєстрованому згідно із законом.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool