Головне управління Міндоходів у Кіровогадській області нагадує

Липень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

що вартість безоплатно отриманих працівниками товарів (подарунків) від роботодавця включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу таких працівників як додаткове благо, крім випадків, передбачених ст.165 Податкового кодексу України.

Зокрема, статтею 165 Кодексу встановлено, що до оподаткованого доходу платника податку не включається вартість подарунків, а також призів переможцям та призерам спортивних змагань, якщо їх вартість не перевищує 50% від однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року за винятком грошових виплат у будь-якій сумі. У 2014 році така гранична сума становить 609 грн.
Вартість дарунків, яка не перевищує 609 грн., відображається роботодавцем у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за ознакою доходу «160». Якщо ж вартість подарунків, які надаються роботодавцем працівнику, перевищує зазначену межу, то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб з використанням коефіцієнта за ставками 15% та/або 17% та відображається у ф. №1ДФ за ознакою доходу «126», як додаткове благо.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool