Головне управління ДФС у Кіровоградській області повідомляє

Листопад 25, 2014 | Новини | Переглядів: 929 | Коментарі: 0

що допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї страхових випадків.

Виплачується така допомога протягом перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця, а починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності - Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності застрахованим особам.
Отже, виплати по листках непрацездатності прирівнюються до заробітної плати, з яких відповідно утримується військовий збір на загальних підставах.

Більше 2,5 тисяч жителів області позитивно оцінили роботу Центрів обслуговування платників

Метою створення Центрів обслуговування платників було і залишається забезпечення ефективної організації роботи з надання адміністративних послуг, здійснення інноваційних кроків у напрямі підвищення якості обслуговування громадян та бізнесу, удосконалення існуючих послуг та впровадження нових, переважно електронних сервісів. Такі центри створюють комфортні умови для своєчасної сплати платниками податків належних податків і зборів до бюджету.
В органах ГУ ДФС у Кіровоградській області створено та працюють 22 Центри обслуговування платників.
З початку 2014 року до Центрів обслуговування платників ГУ ДФС у Кіровоградській області звернулося близько 437 061 суб’єктів господарювання та громадян щодо отримання вищезазначених послуг. З них надано 71 095 адміністративних послуг.
З метою вивчення рівня ефективності та якості надання послуг у Центрах обслуговування платників Кіровоградської області, фахівцями обслуговування платників проводяться письмові опитування за допомогою розташованої біля модератора ЦОП скриньки пропозицій та побажань. Так, за січень – жовтень 2014 року через такі скриньки отримано 2 683 письмових анкети, в яких платниками надано позитивну оцінку роботи Центрів обслуговування платників.
Нагадаємо, Центри обслуговування працюють при кожній податковій інспекції та відділенні. З переліком послуг, що надаються та детальною інформацією про роботу ЦОПів можна ознайомитися на сайті ГУ ДФС у Кіровоградській області: kr.sfs.gov.ua.

Кількість податкових перевірок бізнесу скорочується
Протягом десяти місяців 2014 року на Кіровоградщині плановими та позаплановими документальними податковими перевірками було охоплено 447 суб’єктів господарювання-юридичних осіб, що в 1,6 разів менше ніж торік. В аналогічному періоді 2013 року було перевірено 715 представників бізнесу.
Завдяки ризикоорієнтованій системі відбору платників податків для перевірок, сумлінний бізнес в поле зору податкових ревізорів не потрапляє. Натомість, діяльність підприємств та фірм, що здійснили ризикові оборудки, податкові ревізори аналізують дуже ретельно та з’ясовують, насамперед, реальність здійснених операцій.
Незважаючи на загальне зменшення кількості перевірок підрозділами податкового та митного аудиту протягом січня – жовтня поточного року до бюджету додатково донараховано 63,4 млн. грн. узгоджених податкових зобов’язань, з яких вже понад 55% або 35,1 млн. грн. надійшло до казни.
Водночас, донарахування за виявлені порушення – не самоціль. Тенденція до суттєвого скорочення кількості перевірок - цьому найкраще підтвердження. Платники податків повинні уважніше будувати свої стосунки з діловими партнерами та не шукати протизаконних шляхів для так званої оптимізації податкових платежів.
Довідково: протягом січня-жовтня 2014 року в регіоні проведено 36 планових документальних перевірок бізнесу, за аналогічний період торік планово перевірили 47 суб’єктів господарювання.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool