Головне управління ДФС у Кіровоградській області повідомляє

Жовтень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1081 | Коментарі: 0

За несвоєчасне зарахування банками сум єдиного внеску застосовуються фінансові санкції

Головне управління ДФС у Кіровоградській області повідомляє, що органи державної фіскальної служби відповідно до частини дванадцятої статті 25 Закону України від 8 липня 2010 року №2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон) застосовують до банків такі фінансові санкції.
За несвоєчасне перерахування або несвоєчасне зарахування банками на рахунки органів державної фіскальної служби сум єдиного внеску, нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка зазначених сум, розрахована за кожний день прострочення їх перерахування (зарахування), та накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не зарахованих (не перерахованих) сум.
За порушення вимог, передбачених частиною другою статті 24 Закону, а саме у разі якщо банки приймають від платників єдиного внеску платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно до Закону нараховується єдиний внесок, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів без одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум єдиного внеску або документів, що підтверджують фактичну сплату таких сум, накладається штраф у розмірі суми єдиного внеску, яка підлягає сплаті платниками.
У разі ж незгоди з рішенням контролюючого органу про накладення фінансової санкції, банк має право оскаржити таке рішення у відповідному головному управлінні контролюючого органу в порядку, встановленому наказом Міндоходів від 09.09.2013 №452 «Про затвердження Порядку розгляду органами доходів і зборів скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу».

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool