Голова облради Сергій Шульга провів робочу зустріч із депутатом Європарламенту

Березень 15, 2023 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга провів робочу зустріч із депутатом Європейського парламенту Лукасом Мандльом під час робочої поїздки в Брюссель.

Про це він повідомив у Facebook.

«Зустріч, яка обов‘язково покладе початок тісних партнерських відносин і дружби. Я в це вірю. Депутат Європейського парламенту Лукас Мандль підтримує нас і розуміє, що Україна захищає не лише себе, а й цінності всього цивілізованого світу. Розповів про Кіровоградщину, її потенціал, а також обговорили тенденції в країні. Визначили кілька маркерів. Працюємо!», - написав голова облради.

Раніше Сергій Шульга також повідомив про зустріч із генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі.

«Обговорили посилення ролі демократії на місцях, подальшу роботу в питанні децентралізації та впровадження принципів відкритого врядування на місцевому рівні, а також роль місцевого самоврядування під час реконструкції та модернізації України після нашої перемоги. Ключова теза розмови – сильні громади», - уточнив він.

Водночас у Брюсселі голова облради провів перемовини з представниками регіонів-членів AER, у тому числі з Мартіною Раттінгер – головою представництва в ЄС регіону Каринтія (Федеральна земля Австрії).

«Надзвичайно тепла зустріч. Безмежно вдячний за підтримку України. З-поміж іншого зосередили увагу на реабілітації військових», - зазначив Сергій Шульга.

Як повідомлялося, у Брюсселі голова Кіровоградської обласної ради мав робочу зустріч із представником України при Європейському Союзі, а також при Європейському Співтоваристві з атомної енергії Всеволодом Ченцовим, за результатами якої має відбутися презентація регіону в ЄС.

Нагадаємо, у грудні 2022 року депутати облради підтримали ініціативу Сергія Шульги про вступ до Асамблеї європейських регіонів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool