Голова Держпродспоживслужби відвідав Кропивницький

Вересень 28, 2018 | Новини | Переглядів: 753 | Коментарі: 0

З робочою поїздкою на Кіровоградщині перебував Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Разом із начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області він взяв участь у церемонії урочистого відкриття шостої Міжнародної агропромислової виставки "AGROEXPO-2018", а також із керівництвом Кіровоградської області оглянув експозиції іноземних і вітчизняних виробників техніки та обладнання для АПК, виставку тваринництва та птахівництва, поспілкувався з товаровиробниками.

Володимир Лапа також провів нараду з працівниками Держпродспоживслужби області, яку відкрив начальник Головного управління Ігор Бойчук.

Учасниками наради були керівники та спеціалісти структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, у тім числі в містах і районах, начальники лікарень ветеринарної медицини та директори лабораторій Держпродспоживслужби. У своєму виступі Володимир Лапа акцентував увагу на найбільш актуальних питаннях діяльності служби.

«Під посиленим контролем у зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції знаходяться комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів, - зазначив Голова Держпродспоживслужби. – Надзвичайно важливим також є питання впровадження системи HACCP. Очікуємо, що невдовзі існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу на два, три, п’ять років залежно від ступеня ризику об’єкту, і заходи контролю відбуватимуться раз на квартал або на півроку залежно від ступеня ризику».
Одним із важливих питань забезпечення безпечності продуктів є виявлення і вилучення з обігу фальсифікованих продуктів.

Фальсифікатом, зазначив доповідач, є вся неправильно маркована продукція.
Характеризуючи епізоотичну ситуацію, Володимир Лапа відзначив, що Кіровоградщина є порівняно благополучною щодо АЧС. Але з огляду на те, що в сусідніх регіонах у відношенні цього захворювання неспокійно, закликав продовжувати активно працювати в напрямку недопущення виникнення АЧС на території області - проводити профілактичні заходи, моніторинг тварин у дикій фауні, співпрацювати з тваринницькими господарствами. «При виявленні критичних порушень діяльність господарства має припинитися», - наголосив спікер.
Йшлося також про розробку нової редакції закону «Про ветеринарну медицину» та про впровадження державної програми боротьби зі сказом тварин: на всій території України, в тому числі й у Кіровоградській області, проводиться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, завдяки цьому ситуація з цим грізним захворюванням, спільним для тварин і людей, має поліпшитися.
Голова Держпродспоживслужби також зупинився на нормативно-правовому забезпеченні здійснення санепіднагляду. Зокрема, йшлося про роботу над уніфікованою формою акта, введення посадової особи з повноваженнями головного державного санітарного лікаря.

У питаннях фітосанітарного контролю головне, на переконання Володимира Лапи, - не допустити надходження нотифікацій від країн світу при формуванні експортних партій об’єктів регулювання.

«Ми всі працюємо на державу, а держава має працювати на людей. Люди повинні знати, що їхні права захищають», - торкнувся керівник Держпродспоживслужби теми захисту споживачів. Наразі близько 50% усіх звернень, що надходять на особистому прийомі, зазначив Володимир Лапа, пов’язані саме з цією сферою, тож вона потребує особливої уваги.

Нарада проходила в інтерактивній формі, учасники обговорювали актуальні питання діяльності Держпродспоживслужби. Зі свого боку її керівник надав роз’яснення з усіх питань, що були йому поставлені під час зібрання.

Володимир Лапа також ознайомився з роботою регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Гідом у цій своєрідній екскурсії був директор лабораторії Анатолій Стойка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool