Газета «Кіровоградська правда» святкує 100-річний ювілей

Січень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Обласна громадсько-політична газета «Кіровоградська правда» 1 лютого 2018 року відзначатиме 100-річний ювілей.

Газета «Кіровоградська правда» бере початок від «Бюлетеня Єлизаветградського воєнно-революційного комітету», який вийшов друком у лютому 1918 року.

Далі газета друкувалася під назвами «Известия рабочих, солдатских и крестьянских депутатов», «Красный путь», «Червоний шлях», «Соціалістичний наступ», «Кіровська правда». З 1939 року газета виходить під назвою «Кіровоградська правда».
У 1968 році отримала орден «Знак Пошани».

«Кіровоградська правда» – найстаріше періодичне видання області.
У редакційних архівах нині зберігаються підшивки з 1945 року.

З часу народження газети у світ вийшло понад 22 тисячі(!!!) номерів. Протягом десятиліть газета виходила щоденно. Редакційну школу у ній пройшло чотири покоління журналістів, а загалом працювало кілька тисяч працівників. Чотирьом журналістам «Кіровоградської правди» присвоєно звання Заслуженого журналіста України.

– Ця подія хвилююча для нас, журналістів, адже нині, незважаючи на поважний вік, видання переживає молодечий підйом і натхнення. Важко вмістити столітню історію газети у кілька рядків. За цей час вона змінила не одну назву, пережила по кілька революцій, воєн, голодоморів і вождів, бачила народження СРСР, розруху і неймовірну відбудову. Разом із усіма українцями пережила техногенну катастрофу у Чорнобилі, стала свідком розвалу Союзу і народження незалежної України. «Кіровоградська правда» споглядала історичну епоху і сама творила її, – розповідає головна редакторка газети Любов Попович.

Готуючись до столітнього ювілею, «КП» за кілька років ініціювала чимало соціальних проектів. Героями одних стали діти – «Іграшки рятують життя», «Дитина шукає родину», «Диво під подушку», «Привітай дитину з днем народження», за живе зачепив кожного унікальний проект «Вимираючі села Кіровоградщини», постійний проект «Не будь байдужим!». Протягом останнього року газета згадувала власну історію у проекті «Століття «КП».

Газета започаткувала відзнаку «Герой «КП», яку вже третій рік поспіль вручає людям, котрі вражали і надихали своїми вчинками. Для однодумців, без яких би редакції не вдалося втілити у життя добрі справи, газета цьогоріч започаткувала відзнаку «Друзі «КП».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool