Галина Пастух: В області простежується чітка тенденція скорочення заборгованості із виплати заробітних плат

Травень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1450 | Коментарі: 0

Після наради з керівниками підприємств та установ регіону, заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух прокоментувала для ЗМІ ситуацію із погашенням заборгованості з виплати заробітної плати. 

Вона підкреслила, що намітилася чітка позитивна тенденція скорочення загальної суми боргу із виплати заробітних плат на різних підприємствах області. Так, до 1 січня поточного року вдалося скоротити борг на 5,3 млн. грн. (на 11,1%), станом на 1 квітня сума боргу скоротилася на 0,8 млн. грн. (на 2%) і нині становить 42,5 млн. грн.

Детально Галина Пастух прокоментувала стан справ у розрізі територій. За її словами, заборгованість із виплати заробітної плати нині є на 5 територіях області, серед яких Маловисківський район і міста Кіровоград, Знам'янка, Олександрія та Світловодськ.
Складною вважає заступник голови облдержадміністрації ситуацію у Знам'янці – росте заборгованість із виплати заробітної плати на "Заводі "Пуансон", невтішним лишається стан справ і на КП "Шляховик".
А от у Кіровограді вдалося зменшити суму боргу на 70 тис. грн. проти 1 квітня поточного року. Поступово зменшуються борги і на проблемних підприємствах Олександрії. Так, більше 900 тис. грн. боргу виплачено на ДП "Трест "Олександріярозрізобуд" та ліквідовано заборгованість на ДП "Бурвугілля" у сумі 165,6 тис. грн. Вдалося ліквідувати заборгованість і на Світловодському заводі "Калькулятор".
Вчасна виплата заробітних плат, їх підвищення, створення нових робочих місць – це наріжний камінь нової соціальної політики в державі, це важлива економічна складова для реального сектора загалом - наголосила Галина Пастух.
Не лише держава, а й ми, як керівництво області, повинні дбати про забезпечення громадян гідною роботою. Такої проблеми, як заборгованість із виплати заробітної плати взагалі не повинно бути, - переконана вона.
Галина Пастух нагадала, що стимулювання розвитку підприємництва та малого бізнесу, легалізація і створення нових робочих місць – це завдання Президента України, це ключові складові його соціальних ініціатив. І на рівні держави уже відпрацьовуються шляхи подібного стимулювання – так, має зменшитися на 50% розмір єдиного соціального внеску для тих роботодавців, які створюють нові високооплачувані робочі місця; суб’єкти малого підприємництва у перспективі отримуватимуть щомісячну компенсацію у розмірі мінімального страхового внеску за працевлаштування безробітного на нове робоче місце. До створення нових робочих місць стимулюватиметься і місцева влада – 100% надходжень від податку на доходи фізичних осіб з нових робочих місць залишатимуться у бюджетах сіл, селищ та міст районного значення.
- Ми зобов’язані працювати над створенням нових робочих місць, а це, в свою чергу, позитивно вплине на систему регіонального вирівнювання та подолання депресивності територій, відповідатиме стратегії регіонального розвитку України в цілому, - наголосила заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool