Фотоміст з’єднає Кропивницький та Прибалтику

Квітень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 761 | Коментарі: 0

 З 18 по 23 квітня 2018 року по запрошенню галереї «Єлисаветград» наше місто відвідають керівники фотоклубів «Рига» (Латвія) Ейженія Фреймане і «Нарва» (Естонія) Валерій Болтушин.

Планується проведення зустрічі з фотографами, обмін досвідом, а також в рамках фотомосту 20 квітня о 16.15 відкриється масштабна виставка фотографії «Фотоклуби «Нарва» та «Рига» в галереї «Єлисаветград». На виставці буде представлено майже 120 робіт більш ніж 50-ти учасників фотоклубів. 

Проведення даної виставки буде сприяти розвитку творчих зв’язків фотографів України та відомих фотоклубів Прибалтики, налагодженню дружніх культурних зв’язків між нашими країнами та народами.

Представляємо учасників: латвійський фотоклуб «Рига» було засновано в 1962 році студентами факультету фотожурналістики Народного Університету Риги. Першим керівником був кінооператор Вілніс Фолкманіс. Фотоклуб «Рига» брав участь у виставках на всіх континентах Землі, в тому рахунку, в Антарктиді. З 1995 року президентом фотоклубу є Ейженія Фреймане.

Фотоклуб «Нарва» (Естонія) починає свою історію з осені 1979 року. Фактично, спочатку це був фотогурток під керівництвом Ірини Ківімяе, відомого фотомайстра та фотожурналіста. Але особливий підйом відбувся в 1995 році, коли фотоклуб почав проводити щорічний фотофестиваль «Нарвська осінь», що набув статус міжнародного. Близькі зв’язки склалися у фотоклуба з фотографами Латвії, України, Швеції, Фінляндії, Англії. В клубі ведеться фото та відео літопис з початку 90-х років. В 1989 році керівником фотоклуба став валерій Болтушин.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool