Фінансовий звіт подається одночасно з податковою декларацією на прибуток

Лютий 07, 2014 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Кіровоградська ОДПІ звертає увагу, що згідно з п.46.2 ст.46 Податкового кодексу України платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Платники податку на прибуток – малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України (суб’єкти господарювання, у яких середня кількість працівників за рік не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро), подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
Слід зазначити, що форми фінансової звітності затверджено наказами Міністерства Фінансів України від 24.01.11 р. № 25 «Про внесення змін до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва"» та від 07.02.13 р. № 73 «Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності"».
Таким чином, платники податку на прибуток – малі підприємства та юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 ст. 154 Податкового кодексу (до 1 січня 2016 року застосовують ставку податку на прибуток 0 %), подають разом з річною податковою декларацією скорочену фінансову звітність, а саме:
– Баланс (ф.№1-м);
– Звіт про фінансові результати (ф.№2-м).
Всі інші платники до податкової декларації за рік подають:
– Баланс (Звіт про фінансовий стан) (ф.№1);
– Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід) (ф.№2);
– Звіт про рух грошових коштів (ф.№3);
– звіт про власний капітал (ф.№4).

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool