Епідемії пташиного грипу в Україні немає

Травень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

В Україні були задокументовані лише поодинокі випадки високо захворювання патогенного грипу птиці. Про це розповів Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа

Відповідаючи на питання, чи подолала Україна епідемію пташиного грипу, він зазначив, що «я б не назвав це епідемією, це були випадки захворювання в чотирьох областях. Усього 9 випадків. Останні два місяці захворювання не фіксується».

«З точки зору тих випадків, що були, можна стверджувати, що вони подолані - якби був ризик, то вірус би поширювався. Однак ризик повторного занесення вірусу на територію України існує, бо міграційні шляхи птахів восени і навесні пролягають через нашу країну. Тільки в ЄС за цей рік було зафіксовано 159 випадків».

Також він додав, що у зв’язку з виявленням на території України пташиного грипу птиці деякі країни запровадили певні обмеження на постачання продукції птахівництва на свої ринки. За цей час Держпродспоживслужба провела велику роботу з компетентними органами цих держав щодо відновлення експорту цієї продукції. Наприклад, у результаті успішних переговорів країни-члени Європейського Союзу переглянули свої рішення щодо постачання української курятини на свій ринок і застосували до нашої держави принцип регіоналізації. На переконання Володимира Лапи, ведеться роботи і з іншими країнами, які уже впродовж найближчого часу можуть відновити імпорт української продукції птахівництва.

«Більшість країн обмеження вже зняли, або обмеження залишаються лише щодо території тих областей, які залишилися формально не оздоровленими. Є деякі країни, які чекають на оздоровлення всієї території України, наприклад, Ірак. Але в цілому з більшістю наших торговельних партнерів ми це питання відпрацювали. Поки ми не відновимо статус благополучної країни з пташиного грипу, нам важко виходити з цією продукцією на нові ринки. Але процес відновлюється. Зокрема, в травні плануємо візит нашої делегації до декількох африканських країн», - зазначив Голова Держпродспоживслужби.

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool