Двоє кіровоградців отримали перші нові пластикові паспорти (ФОТО)

Січень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 2182 | Коментарі: 0

28 січня начальник Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області Володимир Гончаренко вручив перші паспорти громадянина України у формі пластикової картки двом 16-річним кіровоградцям.

З 11 січня територіальні підрозділи міграційної служби області розпочали прийом документів з оформлення паспорта у вигляді ID-картки особам, які досягли 16 років та оформлюють паспорт громадянина України вперше. Інші категорії громадян зможуть оформити новий документ після внесення змін до законодавства.

ID-картка, завдяки вбудованому безконтактному електронному чіпу, відкриває нові можливості для створення електронних сервісів та спрощення системи отримання адміністративних послуг.

На паспорті-картці графічно нанесено чорно-біле фото, персональні дані особи, на чіп записано всі дані, які містяться на паспорті, а також кольорове фото, відомості про реєстрацію місця проживання та сімейний стан.

Двоє кіровоградців отримали перші нові пластикові паспорти (ФОТО)

Двоє кіровоградців отримали перші нові пластикові паспорти (ФОТО)

Обладнання для оформлення біометричних документів встановлено у підрозділах міграційної служби Добровеличківського, Долинського, Маловисківського, Олександрівського, Світловодського, Ульянівського районів, міста Олександрії та Кіровського району міста Кіровограда. У подальшому усі територіальні підрозділи міграційної служби області будуть забезпечені необхідним технічним ресурсом для оформлення біометричних паспортів.

Оформити нові документи 16-річні громадяни можуть у підрозділах УДМС за місцем реєстрації. Для оформлення паспорта необхідно надати свідоцтво про народження та бажано ксерокопії паспортів батьків. Документ вперше видається безкоштовно. Строки оформлення паспорта-картки становлять 30 календарних днів та у терміновому порядку – 10 днів.

На даний час до територіальних підрозділів УДМС в області звернулось із заявами про оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі пластикової картки 234 особи.


УДМС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool