Двадцять художників з різних регіонів України приїхали до Кропивницького

Серпень 31, 2018 | Новини | Переглядів: 945 | Коментарі: 0

До обласного художнього музею завітали непересічні гості – двадцять художників з різних регіонів України, що приїхали до Кропивницького в якості учасників «Живописного пленеру», щоб відобразити у своїх творах неповторні краєвиди нашого міста. 

Дана акція, до якої також долучаться десять місцевих художників, стане важливою складової програми Національного мистецького фестивалю «Кропивницький-2018», спрямованого на культурно-мистецький розвиток краю та формування його привабливого туристичного іміджу.

Вражає рівень представництва та географія цього творчого десанту – Світлана Аношкіна, Андріан Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Андрій Куцаченко, Олександр Луцкевич (Лєрман) (Київ), Карина Волошко, Алла Хмель, Галина Хмель (Харків), Єгор Дулин (Лисичанськ), Григорій Вовк, Анатолій Горбенко, Анатолій Кравченко, Михайло Спорник (Одеса), Олександр Кара (Ізмаїл), Микола Боровик (Запоріжжя), Людмила Боршош (Ужгород), Анатолій Житарюк (Чернівці), Сергій Завадяк (Іршава), Василь Кондратюк (Житомир), Федір Матейчук (Івано-Франківськ). Чудове віддзеркалення тези «Україна – єдина!». Доєднуються до пленеру і місцеві художники: Сергій та Анатолій Шаповалови, Ігор Смичек, Василь Коваль, Валерій Давидов, Андрій Хворост, Анатолій Янєв та Анна Петренко.

Зі свого боку обласний художній музей підготував для гостей приємний сюрприз у вигляді виставки творів зі свого фондового зібрання, автори яких – учасники вище згадуваного пленеру. На виставці представлено близько 40 робіт, що здатні задовольнити естетичні смаки найвибагливішої аудиторії. Переважну більшість з них складають чудові ліричні пейзажі, автори яких наші місцеві художники, також представлено на виставці роботи гостей нашого міста: Карини Волошко, Анатолія Горбенка, Анатолія Кравченка, Андрія Куцаченка, Олександра Луцкевича (Лєрмана), Федора Матейчука.

Хочеться сподіватися, що презентована виставка стане вагомим кроком на шляху системної та плідної співпраці нашого музею та українських художників, що дасть можливість гідно презентувати творчість цих майстрів в стінах загальновизнаної мистецької перлини Степової Еллади.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool