Долинське відділення ПТУ- 36 готуватиме кадри для місцевого швейного підприємства

Листопад 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1120 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час робочої поїздки до Долинського району відвідав відділення Новгородківського ПТУ №36, яке місяць тому розпочало роботу на базі комунального закладу «Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1», а також побував у філії ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є», відкритій у районному центрі в липні цього року.

У новоствореному відділенні училища сьогодні можна здобути професії кухаря, тракториста та водія категорії "С". Нині тут навчається близько 50 учнів у двох групах. З часом планують навчати ще чотирьом професіям, зокрема, швачки-мотористки.

Групу учнів з підготовки кадрів для місцевого швейного підприємства «Мрія Є», у кількості 30 осіб мають намір відкрити найближчим часом.

Очільник облдержадміністрації оглянув приміщення будівлі, де розташовано аудиторії училища та поспілкувався з учнями. За словами директора ПТУ Олега Вєтрова, ця будівля ще рік тому була визнана аварійною, тому проведено масштабну роботу з її відновлення. Кошти на капітальний ремонт у сумі понад 900 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету у співфінансуванні з районним та міським. А для відновлення частини приміщення, де розміщена філія училища, виділено кошти Новгородківським ПТУ №36.

Спілкуючись із майбутніми трактористами-водіями та кухарями, Сергій Кузьменко наголосив:
– Сьогодні престижно бути не лише юристом чи бухгалтером. Нині більше отримують кваліфіковані робітники, які працюють в реальному секторі економіки, тому у вас хороші перспективи.

Під час відвідин швейних цехів ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є» голова облдержадміністрації поспілкувався із працівницями. Нині тут повністю укомплектовано дві зміни: працевлаштовано 40 швачок і 4 адміністративні працівники, які отримують гідну заробітну плату. Підприємство спеціалізується на пошитті одягу для Збройних Сил України, оснащене новим сучасним обладнанням.

Директор філії Інна Чижик зазначила, що в планах на наступний рік – розширення виробництва і створення ще 70 робочих місць. Одна з найбільших проблем – нестача кваліфікованих кадрів, вирішити яку заплановано шляхом співпраці з ПТУ №36.

– У Долинському районі зуміли створити умови, щоб сюди приїхали підприємці з обласного центру. Директор ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є» відкрила філію підприємства саме тут і вже працевлаштувала понад 40 людей, які отримують заробітну плату, а район – податки. А в планах на наступний рік – розширення виробництва і створення нових робочих місць у легкій промисловості, що дуже важливо для розвитку економіки району, – підсумував Сергій Кузьменко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool