До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Листопад 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1174 | Коментарі: 0

1 грудня 2011 року о 13 год. у холі Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І. Чижевського відбудеться відкриття виставки художніх творів лауреата Премії Кабінету Міністрів України, завідуючого відділом Кіровоградського обласного художнього музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" Анатолія Кімнатного до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

У ряді робіт представлених в експозиції можна буде побачити спробу в алегоричній формі створити образ СНІДу.
Окремий експозиційний комплекс присвячений видатному виконавцю, композитору та музиканту Фредді Меркьюрі, який у 1991 році помер від СНІДу.
Деякі твори наповнені християнським світовідчуттям, адже православна церква на сьогодні приділяє багато уваги проблемі ВІЛ/СНІДу. Одна з робіт відображає текст молитви Божій Матері за здравіє ВІЛ-інфікованих людей.
В експозиції представлені твори, присвячені проведенню благодійних концертів Елтона Джона на Майдані Незалежності у м. Києві (червень 2007 року) та гурту “Queen” і Пола Роджерса на Площі Свободи у м. Харкові (вересень 2008 року).
Також відвідувачі зможуть переглянути відеопрезентації та анотації створені Анатолієм Кімнатним, що познайомлять їх з основними положеннями, пов’язаними з ВІЛ/СНІД, а також допоможуть налаштуватися на сприйняття робіт молодого митця.
Організатори виставки сподіваються, що вона стане ще одним кроком до кращого розуміння та осмислення проблеми ВІЛ/СНІДу, її серйозності для майбутнього нації, кроком до подолання дискримінації ВІЛ-інфікованих людей у суспільстві.

Організатори виставки:
Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського та Кіровоградський обласний художній музей


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool