До уваги фармацевтів: змінено перелік медвиробів, що обкладаються податком на додану вартість

Липень 30, 2014 | Новини | Переглядів: 943 | Коментарі: 0

З 2 липня 2014 року набрала чинності постанова уряду, якою затверджено перелік медичних виробів, операції з постачання та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню ПДВ за ставкою 7 відсотків.

До зазначеного переліку включено:
- медичні вироби – у значенні, наведеному у Технічному регламенті щодо медичних виробів, затвердженому постановою КМУ від 02 жовтня 2013 року № 753;
- активний медичний виріб, який імплантують;
- медичний виріб для діагностики in vitro (клінічної лабораторної діагностики).
З урахуванням інформації Міністерства охорони здоров'я України, наданої на запит Міндоходів щодо медичних виробів, Технічні регламенти до 1 липня 2015 року застосовуються добровільно. Таким чином, обов’язковим документом, який підтверджує належність продукції до медичних виробів, є свідоцтво про державну реєстрацію медичного виробу або підтвердження про державну реєстрацію медичного виробу. Необов’язковими документами є декларація про відповідність та заява про медичні вироби особливого призначення.

Про це йде мова у листі Міністерства охорони здоров’я України від 10.07.2014 №18.02-04/4041/1563-ф-14.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool