До розробки програми розвитку Кіровоградщини долучаться представники бізнесу

Червень 14, 2021 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

Представники соціально відповідального бізнесу долучаться до розробки програми соціального-економічного розвитку Кіровоградщини.

Про це під час тематичної наради повідомила очільниця облдержадміністрації Марія Чорна сьогодні, 14 червня.

«Дуже важливо під час розробки програми почути думку тих, хто наповнює бюджет області. Від бізнесу залежить, наскільки наша програма буде дієвою. Тож я вдячна, що сьогодні представники соціально-відповідального підприємництва взяли участь у нашій нараді та обговоренні», - зазначила Марія Чорна.

Голова наглядової ради ПАТ НВП «Радій» Євгеній Бахмач зробив акцент на розвитку аграрного кластеру на Кіровоградщині та створенні дорожньої мережі, яка об’єднає колишні райцентри з дорогами державного значення та обласним центром.

Зрозуміло, що наша область – аграрна. На сьогодні це дуже перспективний бізнес, тож розвиток цієї галузі – це база розвитку нашого регіону. Аграрний сектор складний, є багато питань. Втім я вважаю, що держава має підтримувати аграріїв. Зокрема, в питаннях логістики потрібно враховувати зручність дорожньої інфраструктури для представників агросфери. Як відомо, Кіровоградщина - логістичний центр України, дороги, які проходять через нашу область, ведуть до найбільших портів держави – Одесі, Херсоні, Миколаєві. Нині важливо продовжити створювати дорожню мережу, яка надасть комфортні умови перевезень з колишніх райцентрів на стратегічні дорожні артерії та обласний центр», - наголосив голова наглядової ради ПАТ НВП «Радій» Євгеній Бахмач.

Голова правління ЗАТ «Гідросила ГРУП» Павло Штутман зазначив на потребі у висококваліфікованих кадрах, зокрема робітничих професій, а також на необхідності розвитку туризму та виставкової діяльності. На думку підприємця, від підтримки цих сфер залежить розвиток Кіровоградщини та зростання її авторитету в державі.

«Важливим є питання кадрів. Підприємці мають великі ризики, адже працювати нікому. На жаль, в області не готують фахівців з низки актуальних спеціальностей, на які є потреба. Однак, саме якісна підготовка спеціалістів є дуже важливою для області», - зауважив Павло Штутман.

«Область не буде розвиватися без малого та середнього бізнесу. Ми сьогодні окремо окреслили проблеми області, і всі ці питання можна вирішити в рамках спільної та ефективної роботи», - зауважила Ірина Саєнко.

Крім цього, Ірина Саєнко зазначила, що Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата може стати потужним центром для навчання аграріїв та надавати їм сучасні знання.

Після дискусії голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна зазначила, що на сьогодні між владою Кіровоградщини та бізнесом комунікація налагоджена на гідному рівні, однак розробка програми соціального-економічного розвитку області потребує більш тісної співпраці. Саме тому формування документу буде проходити в форматі широкого обговорення. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool