До Нового року на Кіровоградщині підготують 26 тисяч ялинок

Грудень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 775 | Коментарі: 0

Лісівники розпочали заготовлювати ялинки до новорічних свят. Зелених красунь вистачить усім бажаючим. Усього в лісових господарствах області підготують 26 тисяч ялинок. Їх масова реалізація почнеться напередодні дня Святого Миколая.

Як розповіла начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, за підсумками проведеної інвентаризації лісокультурних об’єктів 2015 року загальна площа новорічних плантацій різних років створення становить 364 га. Саме на них і вирощуються хвойні деревця, призначені для реалізації напередодні зимових свят, тож їх заготівля не завдає шкоди довкіллю. На цих ділянках зростає 1 млн. 56 тис. штук сосен та ялин. Найбільшим попитом у населення традиційно користуються півтораметрові дерева. А взагалі у продаж надходять ялинки довжиною від одного до чотирьох метрів.

За видовим складом на Кіровоградщині переважають плантації сосни кримської (303 га). Через менший попит на сосну звичайну під нею зайняті менші площі (47 га). В області на спеціальних ділянках зростає і ялина звичайна. Однак вирощують її не скрізь - лише у ДСДЛЦ «Веселі Боковеньки», Голованівському, Оникіївському та Чорноліському лісгоспах.

Догляд за вічнозеленим деревами триває мінімум п’ять-сім років. Увесь цей час здійснюється їх охорона від незаконних рубок. У передноворічний період зелені красуні перебувають під посиленим, цілодобовим наглядом. У випадку порушення закону на любителів легкої наживи за самовільну рубку чекає адмінштраф у сумі 85-170 гривень та відшкодування збитків (від 248 гривень, а у межах території природно-заповідного фонду - від 550 грн.). Придбання новорічного дива у лісівників обійдеться у рази дешевше, тому переступати через закон не варто, наголосила Н. Ревенко.

Кріт того начальник управління радить купувати ялинки у горщиках – з ними так само радісно зустрічати зимові свята, а весною їх можна висадити поруч зі своїм помешканням і довгий час милуватися красою пухнастого дерева.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool