До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому (ФОТО)

Жовтень 05, 2023 | Новини | Переглядів: 666 | Коментарі: 0

В обласному центрі в Музеї мистецтв відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника.

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

До Дня художника відкрили виставку у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка


За час, коли було відкрито музей для відвідувачів у 2001 році, проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним. Основу експозиції складають твори членів Національної спілки художників України.

Цього року до проекту долучились і митці з інших регіонів нашої держави, які внаслідок російського вторгнення в Україну знайшли свій другий дім на Кіровоградщині. Кожного року ми відзначаємо це свято, і не зважаючи на буремні події сьогодення, цього року цей день не став виключенням.

В умовах повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну, яка намагається знищити нас як державу і націю, знищити нашу історію та культуру, наші митці продовжують творити сучасне українське образотворче мистецтво, збагачуючи та примножуючи національне культурне надбання нашого народу.

Кажуть, що коли гримлять гармати – музи мовчать. Але, як виявилось, голос художника в сучасних реаліях також є важливим. Голос художника-громадянина, художника-патріота, який не може мовчати про наболіле. І цей голос знаходить відгук в серцях інших людей - глядачів, які споглядають твори образотворчого мистецтва. Так відбувається єднання людей в наш непростий час. В цих творах живопису, графіки та скульптури будуть закарбовані образи, які стали важливими для нашого народу в цей нелегкий період. Закарбовані у творах, вони стануть історією для нової, мирної України. Саме на це спрямована робота Музею мистецтв, який презентував в своїх стінах вже чимало воєнно-патріотичних проєктів. Сьогоднішня виставка є частиною цієї роботи.

Уже традиційно високий рівень живописної техніки та колориту демонструють яскраві твори корифеїв вітчизняної живописної школи Анатолія Шаповалова та Анатолія Янєва. Гармонійний реалістичний живопис представлений картинами Олександра та Людмили Демиденків. Високий рівень майстерності демонструють неперевершені портрети Валерія Давидова. У цьому ж жанрі представлені твори Ольги Коломієць, Євгена Чайки, Ніки Сваткової, яка є студенткою Центральноукраїнського державного університету ім. В.Винниченка. Окрасою експозиції є вишукана графіка Ольги Пунгіної та Іванни Соломєннікової.

Темі художника-творця присвячені роботи Романа Ткаченка та Марії Некрасової. У жанрі натюрморту представлені твори Юрія Вінтенка, Анастасії Плітіної, Анатолія Кімнатного, Андрія Месюра. До пейзажного жанру, який досить широко представлений в експозиції, належать твори Володимира Плітіна, Ольги Лисенко, Аліни Геращенко, Ольги Бас, Юлії Тарасової, Ольги Краснопольської, Дмитра Тарасенка, Костянтина Титаренка. У графічних техніках виконані твори патріотичного характеру Оксани Самійленко, Ірини Кухаренко, Ганни Баранової. Скульптура Григорія Савченка представлена в основному проектами пам’ятників патріотичного спрямування

Також заслуговують на увагу глядача оригінальні твори Ігоря Смичека, Любові Гусєвої, Лариси Кулініч, Юлії Малєжик, Марії Ачкасової.
Слід зазначити, що окремо в експозиції представлена картина «Бурхливе море» (2009) відомого дніпровського художника, графіка, заслуженого діяча культури України, члена Національної спілки художників України, педагога Василя Івановича Хвороста (1936-2014) – батька голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрія Хвороста. Творчість самого Андрія Васильовича представлена великим панорамним міським пейзажем м. Кропивницький.

Сподіваємось, усі, хто завітає на виставку до Дня художника в Музей мистецтв, знайде в представлених творах багато цікавого на будь-який смак. Художнє мистецтво це також на сьогодні частина фронту, тож працюймо разом задля нашої Перемоги!

Анатолій Кімнатний , фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool