До 90-річчя з дня народження меценатки музею (ФОТО)

Листопад 24, 2011 | Новини | Переглядів: 1246 | Коментарі: 0

21 листопада 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію пам’яті Ніни Георгіївни Федорової. В цей день меценатці музею виповнилося б 90-років.

Ніна Георгіївна – вдова художника, члена Спілки художників СРСР Володимира Олександровича Федорова (1920-1986). Вона була берегинею пам’яті про чоловіка, його багатої творчої спадщини, всіляко пропагувала його творчість після смерті Володимира Олександровича. Її знали та поважали усі музейщики нашого краю. Проте найтісніші стосунки пов’язували Ніну Георгіївну з колективом Кіровоградського обласного художнього музею.
За роки тісного спілкування та співпраці Вона передала в дарунок до фондів обласного художнього музею мистецький доробок Володимира Федорова (близько 900 живописних та графічних робіт, нагороди, відзнаки, особисті речі). Це безпрецедентний випадок в музейній практиці. Колектив музею віддає належне безкорисливості Ніни Георгіївни. Адже, найважливішим для Неї була пам'ять про чоловіка.
Ніна Георгіївна була ініціатором відкриття в стінах обласного художнього музею багатьох виставок Володимира Олександровича, присвячених ювілейним датам. Ніна Георгіївна була добрим другом та бажаним і дорогим гостем в обласному художньому музеї. З багатьма співробітниками Її пов’язували більше ніж просто робочі відносини.
Ми високо цінуємо Ніну Георгіївну за подвижницький труд, вагомий внесок у розвиток музейної справи, примноження культурно-мистецької скарбниці нашої країни. Пам'ять про Неї назавжди залишиться в наших серцях.
В експозиції музею представлені портрети Ніни Георгіївни пензля її чоловіка Володимира Федорова.

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею

До 90-річчя з дня народження меценатки музею (ФОТО)


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool