До 1 вересня абсолютно всі першокласники отримають підручники

Серпень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1114 | Коментарі: 0

Інформуємо, що тираж підручників для першого класу – 4 мільйони 345 тисяч примірників для шкіл з українською мовою навчання та шкіл, де навчання ведеться мовами національних меншин.

Друк підручників для учнів першого класу загальноосвітніх навчальних закладів коштував державі близько 63 мільйонів гривень.

Зазначимо, що середня ціна підручника для шкіл з українською мовою навчання є рекордно низькою – 12,8 грн. Таких підручників – близько 80%.

Окрім того, у 2012 році, з випереджанням на рік, вже розпочався друк підручників для другого класу ЗНЗ, які використовуватимуться у наступному навчальному році. Тож і в 2013 році зі своєчасним видруком нових підручників проблем не буде.

«На сьогодні підручники надруковано до 1 серпня, і наклад вже у повному обсязі розвезено до областей. Триває передача підручників від обласних книжкових баз до районів, а потім – до шкіл», - повідомив перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту Святослав Серебрянський.

Слід зазначити, що на серпневих педагогічних конференціях керівники обласних та районних відділів освіти звітуватимуть МОНмолодьспорту про те, скільки підручників розповсюджено, чи всі школи їх отримали. Окрім того, під час підготовки до нового навчального року Державна інспекція навчальних закладів України вибірково перевірить у школах наявність потрібної кількості нових підручників.

МОНмолодьспорт відділ  взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool