Дніпропетровщина затримали фальшивомонетника-рецидивіста

Листопад 13, 2013 | Новини | Переглядів: 1070 | Коментарі: 0

Під час обшуку в помешканні зловмисника правоохоронці крім фальшивих купюр виявили кліше, заготовки для виготовлення грошових купюр номіналом 100 доларів США, різноманітні хімічні розчинники та барвники, мікроскоп, підробний паспорт та іншу техніку, необхідну для виготовлення фальшивок.

У 2009 році чоловік вийшов з місць позбавлення волі, де відбував покарання за подібний злочин. В орендованій у м. Синельникове квартирі він облаштував справжню лабораторію з виробництва фальшивих грошей. Для виготовлення кліше йому знадобилося більше року, а технологія виробництва однієї купюри тривала два тижні. Та це не завадило зловмиснику виготовити понад 10 тис. фальшивих доларів. Купюри мали майже всі ступені захисту, тож любитель «швидких» грошей з легкістю збував їх в обмінниках та навіть банківських установах.

Наразі стосовно фальшивомонетника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 Кримінального Кодексу України — виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

 mvs.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool