Дмитро Табачник: Вступна кампанія 2011 проходить організовано

Липень 07, 2011 | Новини | Переглядів: 1413 | Коментарі: 0

«Вступна кампанія проходить організовано, немає черг, немає проблем», - зазначив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

За його словами, 42 тисячі заявок від вступників уже занесені до бази даних «Електронного вступу 2011», із них 12 тисяч подано самими абітурієнтами, інші - внесли члени приймальних комісій.
Він зазначив, що найбільше заяв через «Електронний вступ 2011» подано до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та до Національного медичного університету імені Олександра Богомольця.
Вступну кампанію супроводжують консультативні телефони, а також працює оперативний штаб та приймальня громадян.
Міністр звернув увагу на той факт, що 4 липня 2011 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з географії та хімії з’явилися на персональних сторінках учасників цього тестування. «Відтепер потенційні абітурієнти мають всі свої персональні дані на своїх сторінках», - додав Дмитро Табачник.
За попередніми даними Українського центру оцінювання якості освіти, відзначив Міністр, у цьому році успішне тестування пройшло 2,3 тис. осіб, і вони можуть взяти участь у конкурсних відборах вищих навчальних закладів. Він нагадав, що для проходження тестування зареєструвалося 250 тис. осіб, з яких 11% не з’явилося і близько 9% не зуміло набрати навіть 124 бали.
Як наголосив Дмитро Табачник, у поточному році прийом документів у вищих навчальних закладах ведеться 31 день і завершується 31 липня, а у мистецьких і творчих вищих навчальних закладах – 17 липня. Списки рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені 1, 6 та 8 серпня. Зарахування на навчання за кошти державного бюджету в усіх вищих навчальних закладах відбудеться до кінця дня 10 серпня, після чого почнеться зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб, яке завершиться до 25 серпня поточного року.
Також, Дмитро Табачник спростував недостовірну інформацію, яка була опублікована в ЗМІ про те, що нібито зменшено кількість годин на вивчення української мови у школах з викладанням мовами національних меншин в молодших класах.

«Доповідаю: згідно з наказом про типові навчальні плани, в школах з викладанням мовами національних меншин у 1-2 класах збільшено вивчення української мови на 1 годину, а в 3-4 класах – на 2 години», - наголосив Міністр.
«Сьогоднішні «експерти-правдолюбці», які вчора самі складали діючі навчальні плани, мабуть, раніше не вважали українську мову, цитую: «потужним інструментом розвитку особистості», оскільки штучно зменшили години на її вивчення в навчальних планах 2005 року в школах, які викладають мовами національних меншин, на цілих 6 годин. У нових навчальних планах ми відновили цю норму: 28 замість 22 годин», - підкреслив Дмитро Табачник.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool