Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

Листопад 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1511 | Коментарі: 0

У Кіровоградському обласному художньому музеї відбулися чергові майстер-класи по виготовленню виробів із солоного тіста та створенню ляльки – мотанки.

До музею завітали вихованці Кіровоградських дошкільних закладів № 67 та № 35 на програму «Без верби та калини нема України!». Для малечі працівниками музею було проведено майстер-класи «Калина» по виготовленню виробів із солоного тіста та по створенню ляльки-мотанки.
Для майстер-класів обрали саме ліплення, оскільки воно має велике значення для навчання і виховання дітей дошкільного віку. Воно сприяє розвитку зорового сприйняття, пам’яті, образного мислення, моторики, умінь і навичок, необхідних для успішного навчання в школі. Ліплення так само, як і інші види образотворчої діяльності, формує естетичні смаки, розвиває почуття прекрасного, уміння розуміти прекрасне у всьому його різноманітті.
Ліплення як діяльність більшою мірою, ніж малювання або аплікація, підводить дітей до уміння орієнтуватися в просторі, до засвоєння цілого ряду математичних уявлень.
Ще однією специфічною рисою ліплення є його тісний зв’язок з грою. Об’ємність виконаної фігурки стимулює дітей до ігрових дій з нею. Така організація занять у вигляді гри поглиблює у дітей інтерес до ліплення, розширює можливість спілкування з дорослими і однолітками.
Вихованці садочків із задоволенням набували практичних умінь та теоретичних знань, грали у віршовані ігри та прослухали цікаві екскурсії.
І вже традиційно, в рамках підготовки до новорічно-різдвяних свят, згадали про Святого Миколая-Чудотворця та його добрі справи та навчилися робити із солоного тіста подарунок для Миколая – новорічну іграшку «Сніговичок».
Кожен маленький відвідувач, на згадку про перебування у музеї, отримав дарунки, створені власноруч.

Співробітники обласного художнього музею запрошують усіх бажаючих взяти участь у тематичних програмах із використанням інтерактивних форм роботи та майстер-класах по виготовленню прикрас із кольорових стрічок, ляльки-мотанки «Веселушка» та виробів із солоного тіста.

Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

Для маленьких кіровоградців провели майстер-класи (ФОТО)

 

Олена Степанок - зав. відділом науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею

Тетяна Ащеулова - науковий співробітник відділу музею – картинної
галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool