Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Листопад 11, 2011 | Новини | Переглядів: 1980 | Коментарі: 0

Віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, під час робочої поїздки до Кіровоградської області, оглянув дитячий будинок інтернатного типу "Наш дім" та поспілкувався із дітьми, які в ньому виховуються.

Разом із Сергієм Тігіпком до дитячого будинку завітали голова облдержадміністрації Сергій Ларін, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус та його заступник Лариса Андреєва і виконуюча обов’язки заступника голови облдержадміністрації Галина Пастух.
Сергій Тігіпко оглянув усі дитячі кімнати двоповерхового будинку, де високоповажного гостя радо зустрічали юні мешканці. Дітлахів зовсім не бентежив той факт, що до них завітав Віце-прем'єр-міністр України – певно вже звикли до високопосадових столичних гостей - більше місяця тому у них уже побував Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Діти, знайомлячи гостей зі своїми помешканнями, розповідали про власні захоплення, чим займаються у вільний час та про плани на майбутнє. А коло інтересів і захоплень вихованців "Нашого дому" чимале – це і мистецтво фотографії та живопису, кулінарія, візаж, перукарська справа, іноземні мови. І ці захоплення не просто слова - діти займаються з репетиторами, відвідують спеціальні курси, і як доказ своїх умінь - презентували гостям розкішні світлини і частували їх тістечками та тортами, які самі ж і спекли.
Все це переконало Сергія Ларіна, що таланти і запал вихованців "Нашого дому" мають бути поціновані належним чином. Тому він доручив опрацювати можливість працевлаштувати дітей, звісно, ж на особливих умовах, з тим аби заохотити їх і далі розвивати свої здібності.
Сергій Тігіпко високо оцінив досвід створення дитячого будинку інтернатного типу в Кіровограді: "В масштабах України я переконався, що фінансування дитячих будинків інтернатного типу державі обходиться дешевше, ніж великих закладів-інтернатів. Тому цей експеримент час закінчувати і переводити у звичайний режим роботи".
- Усі діти, які тут виховуються, говорять, наскільки їм тут краще і цікавіше, ніж в інтернаті. І це є головним мірилом для влади – держава повинна орієнтуватись на думку цих дітей, а не на те, як зручно чинити дорослим, - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.
Сергій Тігіпко збирається серйозно зайнятися питанням спрощення умов для створення і функціонування подібних закладів. Вже на наступний тиждень він призначив зустріч представникам Кіровоградського міськвиконкому, під час якої останні мають представити відпрацьоване положення стосовно роботи дитячих будинків інтернатного типу. Адже нині успішному функціонуванню цих закладів перешкоджає низка обмежень, зокрема, з боку санітарної служби.
Так, спілкуючись із дітьми за великим обіднім столом Сергій Тігіпко дізнався від них, що таке звичайне дитяче бажання, як мати домашнього улюбленця в умовах дитячого будинку інтернатного типу, вкрай складно реалізувати, а то й взагалі неможливо – заборона санстанції. Сергій Тігіпко запевнив дітлахів, що цю проблему він неодмінно владнає і пообіцяв, що вже скоро вони гратимуться із власним собакою.
Дітям же, які прагнуть бути успішними і самореалізуватись у дорослому світі, Сергій Тігіпко радив наполегливо вчитися і при виборі майбутньої професії, у першу чергу, віддавати перевагу тій справі, до якої найбільше лежить душа.
- Для людини, яка прагне чогось досягти в житті, потрібен вольовий характер. Характер у вас є, а окрім цього необхідні і знання. Прагматично підходьте до вибору майбутньої професії. Головним критерієм для вас має бути те, наскільки сильно вам подобається займатися тією чи іншою справою. Для того, щоб були сили працювати 24 години, необхідно жити своєю справою. І за будь-якої ситуації висококласний спеціаліст роботи не втратить, - наголосив Сергій Тігіпко.

джерело

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

Дитячий будинок Наш дім приймав гостей (фоторепортаж)

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool