Діти отримали шанс на одужання (фото)

Квітень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 2084 | Коментарі: 0

Близько десяти діток із малозабезпечених кіровоградських родин, які лікуються в обласній дитячій лікарні з діагнозом ДЦП, отримали шанс на одужання, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

В  рамках благодійного марафону, що проводиться під егідою Партії регіонів в обласних центрах і великих містах України спільно з Всеукраїнською громадською організацією "Свобода руху для щасливого дитинства", відбулася безкоштовна передача медичного препарату для лікування маленьких пацієнтів неврологічного відділення обласної дитячої лікарні.
У заході взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Клубнікін, Президент Всеукраїнської організації "Свобода руху для щасливого дитинства" Олег Андрійчук, директор представництва фірми виробника "Ipsen Pharma" в Україні Віктор Шафранський, радник голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Микола Мостович, головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Коблянський, лікарі невропатологи, а також представники Партії регіонів, зокрема від депутатської групи "Молоді регіони".
Про завдання благодійної акції та напрямки діяльності громадської організації присутніх проінформував Президент Всеукраїнської організації "Свобода руху для щасливого дитинства" Олег Андрійчук.
Він зазначив, що організація діє вже протягом п’яти років і заснована батьками дітей, хворих на дитячий церебральний параліч. Основний акцент у її діяльності робиться на розширенні обізнаності медпрацівників та громадськості про важливість своєчасного виявлення та лікування ДЦП, а також боротьбі за зменшення проявів цього захворювання. Олег Андрійчук зауважив, що активно у цьому плані організації допомагає співпраця з представництвом французької фірми "Ipsen Pharma", яка спеціалізується на виготовленні медичного препарату "Диспорт", що застосовується у лікуванні хворих на ДЦП. Зі слів Олега Андрійчука, використання цих ліків вдвічі зменшує затрати на лікування хворої дитини. Тому організація намагається залучати до акції й інші організації, бізнес-структури, політичні партії, аби закумулювати необхідні ресурси для придбання якомога більшої кількості вартісного препарату, який в рамках благодійного туру безкоштовно передаватиметься дитячим лікарням у 25 містах України. Лише цьогоріч в рамках акції допомогу надано близько сотні діток з різних регіонів. Всього ж в Україні на цю хворобу страждає близько 22 тисяч діток, зокрема в нашій області їх 582.
Про властивості препарату та очікувані результати лікування розповів директор представництва фірми "Ipsen Pharma" в Україні Віктор Шафранський.
За його словами, ефективність препарату "Диспорт", згідно з результатами клінічних досліджень, складає 80-90%, що безумовно залежить від правильної і своєчасної діагностики хвороби, а його ефект полягає у пом’якшенні або зникненні патологічного спазму кінцівок. За словами Віктора Шафранського полегшення стану наступає приблизно через два тижні після ін’єкції. Застосування такого препарату значно підвищує ефективність комплексу фізіотерапевтичних та реабілітаційних заходів, у результаті чого через півроку відбувається суттєве покращення функції м'язів хворого.
У комплект, який передано обласній дитячій лікарні, входить п’ять флаконів препарату "Диспорт" на загальну суму 25 тисяч гривень. За словами Віктора Шафранського, цього об’єму ліків вистачить на лікування 5-8 маленьких пацієнтів із соціально-незахищених родин, які перебувають в неврологічному відділі. Адже доза однієї ампули препарату розрахована на 100 кг ваги, що дозволяє зробити ін’єкцію одразу декільком хворим. Проте, він наголосив, що медичний препарат можна застосовувати лише після консультування з лікарем, оскільки існують певні протипоказання.
Віктор Шафранський повідомив, що упродовж Всеукраїнського благодійного туру організатори акції планують передати ліки на загальну вартість близько 1 мільйона гривень.
В рамках благодійного заходу відбудеться навчальний майстер-клас для лікарів-невропатологів, під час якого вони опановуватимуть сучасну методику лікування дітей з ДЦП, зокрема технологію застосування препарату, який сьогодні за згодою батьків та рекомендаціями лікарів вводитиметься трьом діткам.
Учасники благодійного марафону подякували всім, хто долучився до акції, а також керівництву області за допомогу в підготовці та організації проведення акції .
 
джерело: ОДА, фото  сайт ОДА.
 
джерело: Кіровоградська міська рада

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool