Держтехногенбезпека: Вчора горіло 3 гектари очерету та майже 2 тисячі кв.м сухої трави

Квітень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

Минулої доби через людську необережність з вогнем в обласному центрі виникло 3 пожежі сухої трави на відкритій території: 

300 квадратних метрів горіло в районі вулиці Кримської, 400 – у гаю Десантників, 1000 – біля бази відпочинку «Гірняк». З цієї ж причини у селі Шевченкове Кіровоградського району зайнялося 3 га очерету на березі місцевого ставу.

Типова для весни суха та вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, тому дуже важливо дотримуватися правил пожежної безпеки, аби не дати шансу «червоному півню» знищувати наше довкілля.
Після довгої зими, напередодні великого християнського свята добрі господарі зазвичай дбають про чистоту своїх подвір’їв та прилеглої території, наводять лад на присадибних ділянках. У містах та селах проводяться суботники, усі дружно прибирають парки та сквери. Тож важливо, щоб таке порядкування лише покращувало довкілля, а в жодному разі не шкодило йому. Тому сміття краще вивозити, а не спалювати. Якщо ж такої можливості немає, перш ніж розвести багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави, щоб полум’я не поширилося на велику територію. Не залишайте вогонь без нагляду. Рештки багаття краще залийте водою, або присипте землею.
Не кидайте непогашені сірники або цигарки. Пояснюйте дітям небезпечність ігор з вогнем.
Якщо ви помітили пожежу, зателефонуйте до служби “101”.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool