Державтоінспекція Кіровоградщини звертається до мешканців області

Травень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 834 | Коментарі: 0

Щодня працівниками ДАІ Кіровоградської області виявляється та припиняється понад 100 правопорушень у сфері дорожнього руху.

Щоденно інспекторами дорожньо-патрульної служби проводиться відповідальна робота по забезпеченню безпеки дорожнього руху і у більшості випадків саме від інспектора ДПС залежить порядок на автошляхах. Після значного кадрового скорочення, працівників Державтоінспекції на дорогах стало помітно менше. Проте, не дивлячись на це, інспекторам вдається достойно виконувати свої службові обов’язки.
Лише з початку року на шляхах Кіровоградщини інспекторами ДПС ДАІ розкрито 54 злочини загально-кримінальної спрямованості. Діяльність співробітників дорожньо-патрульної служби спрямована на припинення грубих порушень Правил дорожнього руху, таких як: керування транспортними засобами у нетверезому стані (2146 водіїв), порушення правил обгону (1374 водії) і порушення швидкісних режимів (4312 порушення).
У своїй повсякденній діяльності Державтоінспекція Кіровоградщини застосовує різні методи і форми роботи, направлені на дотримання водіями та пішоходами ПДР та зниження аварійності на автошляхах області.
Працівники ДАІ щиро дякують небайдужим громадянам та представникам засобів масової інформації, зокрема інтернет-порталу «Гречка», за їх принципову позицію та небайдужість. Однак, на жаль, мусимо визнати, що забезпечити присутність працівника ДАІ на кожному перехресті обласного центру, фізично просто неможливо.
Хочеться звернутися до всіх учасників дорожнього руху та нагадати, що безпека – справа спільна! Кожного дня, виходячи з дому чи з робочого офісу на вулицю, всі ми стаємо учасниками дорожнього руху. Але чи завжди ми задумаємося над тим, які загрози і ризики підстерігають нас на дорозі? Як у непростих дорожніх умовах зберегти своє здоров’я і життя?
Нагадаємо, що кожного разу, виходячи на вулицю, людина стає учасником дорожнього руху, що накладає на неї певні права та обов’язки у сфері дорожнього руху. Ці права та обов’язки закріплені у низці нормативно-правових актів, відповідно до яких будь-який учасник дорожнього руху, як суб’єкт права, має координувати свою поведінку під час участі в дорожньому русі і не створювати перешкод та незручностей іншим учасникам руху.
Державтоінспекція Кіровоградщини закликає водіїв не порушувати правил дорожнього руху, дотримуватись дистанції руху та швидкісного режиму, особливо при проїзді пішохідних переходів і місць можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об`їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.
Зі свого боку, Державтоінспекція дякує законослухняним громадянам за дотримання Правил дорожнього руху.
Однак, до ідеалу ще далеко, і багато в чому тут вина порушників Правил дорожнього руху. Саме їм варто пам’ятати, що створення умов для комфортного пересування транспорту залежить не тільки від організації та нагляду за дорожнім рухом відповідними службами, але й від кожного керманича авто особисто.
Деякі водії про це забувають. І продовжують, незважаючи на постійні заклики ДАІ, паркуватися з порушеннями, ігнорувати елементарні правила дорожньої безпеки, вимоги дорожніх знаків та розмітки.
Державтоінспекція нагадує, що за ігнорування Правил дорожнього руху на порушників очікує притягнення до адміністративної відповідальності. Інспектори Державтоінспекції завжди готові надати допомогу тим, хто її потребує, однак відносно порушників Правил дорожнього руху правоохоронці будуть приймати принципові рішення.
Хотілося б, аби всі учасники дорожнього руху пам’ятали – від вашої уважності, обережності, чіткого виконання Правил дорожнього руху, залежить життя й здоров’я людей.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool