Давайте від популізму перейдемо до реальної роботи,- Сергій Кузьменко

Січень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1001 | Коментарі: 0

Надходження до місцевих бюджетів Кіровоградщини минулого року суттєво зросли – приріст склав 52%, території отримали на 1,1 мільярда гривень більше, ніж у 2015 році.

Зважаючи на це, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради зауважив, що це суттєвий фінансовий ресурс на вирішення важливих для громад питань. Очільник області закликав керівників територій, використовувати ці кошти на реалізацію важливих господарських рішень.

– Я хочу, щоб ви пам’ятали, що місцеве самоврядування – це в першу чергу господарська діяльність, не політична. Ваше завдання – створити умови для розвитку економіки, для нормального життя людей, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Потрібно правильно використовувати ті кошти, які платники податків направляють до бюджетів.
Конкретизуючи завдання, голова облдержадміністрації наголосив на необхідності підвищення заробітних плат педагогам навчальних закладів, що фінансуються з місцевих бюджетів.

– Такі навчальні заклади – це зона вашої відповідальності, – зауважив голова облдержадміністрації керівникам місцевого самоврядування. – Ви маєте змогу продемонструвати, які ви менеджери, як ви заробили кошти і як ви можете сьогодні своїм людям заплатити заробітну плату.

Щодо підвищення зарплат педпрацівникам закладів обласного підпорядкування, Сергій Кузьменко зазначив, що відповідний проект рішення буде запропоновано для розгляду депутатами облради на найближчому сесійному засіданні. Основна мета полягає в тому, що з 1 січня цього року усі педагоги Кіровоградщини повинні отримувати підвищену заробітну плату.

– Шановні колеги, я прошу, щоб було якомога менше політики – дали чи не дали кошти на підвищення зарплат. Усе, за що відповідає держава, передбачене у держбюджеті в повному обсязі. Те, що стосується місцевих бюджетів, ми бачимо у звітах, що кошти є, тому треба приймати виважені державницькі рішення. Я переконаний, що люди заслуговують на те, щоб заробляти більше, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Давайте займатися не популізмом і пошуками "крайніх", а кожен на своєму робочому місці виконувати ту роботу, за яку ми відповідальні.

Ще одне із завдань керівників територій, на якому акцентував увагу голова облдержадміністрації, – створення комфортних умов для навчання дітей, зокрема, забезпечення нормального температурного режиму в закладах освіти.

– Вимога від держави одна – у школі має бути санітарна температура. Іншими словами – у школі повинно бути тепло. А розповідати про економію газу, чи вугілля – це не ваша функція. Ваша функція на ті кошти, які надає держава, створити якісні умови для отримання освіти нашими дітьми. Тому уникаємо політики і кожен робить свою роботу, – наголосив очільник області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool