Cтан здоров’я населення Кіровоградщини

Березень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 893 | Коментарі: 0

З метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів, а також отримання інформації щодо самооцінки та рівня захворюваності, органами державної статистики у жовтні 2017 року проведено щорічне вибіркове опитування членів домогосподарств, які приймали участь в обстеженні умов їхнього життя.

Підсумки опитування, розповсюджені на всі домогосподарства області, свідчать, що 54% (у 2016р. – 53%) оцінювало стан свого здоров’я як “добрий”, 40% осіб (37%) уважали стан свого здоров’я “задовільним”, 6% (10%) – “поганим”.

Більше ніж три чверті осіб, які перенесли захворювання, зазначили їхні негативні довготермінові наслідки: зокрема 6% осіб відчули вплив на повсякденну працездатність (у 2016р. – 8%), 85% (89%) – на життєву активність, тобто можливість займатися фізичною працею, відвідувати культурні заклади, вести активний спосіб життя.

Із загальної кількості опитаних осіб 37% (у 2016р.– 39%) мали хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними були гіпертонія, серцеві захворювання, артроз або артрит (у т.ч. ревматоїдний) та остеохондроз. Про наявність однієї з цих хвороб повідомили відповідно 47%, 22%, 20% та 18% осіб, які мають хронічні захворювання. Серед осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, по 11% хворіють на хронічний бронхіт, емфізему легенів та інші захворювання, 8% – на хронічний гепатит, жовчокам’яну хворобу, холецистит, холангіт, цироз печінки, по 6% – алергію (за винятком алергічної астми) та діабет, по 5% – виразку шлунка або 12-палої кишки та мігрень або частий головний біль.

За даними опитування частка домогосподарств, у яких хто-небудь потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя, як і в 2016р., становила майже 100%. Повідомили, що протягом 2017р. зверталися за медичною допомогою, як і у 2016р. 72% опитаних осіб. Серед них 93% зазначили, що зверталися до поліклініки (крім стоматолога), 12% – до стоматолога у державній медичній установі, 5% – до приватного стоматолога, по 4% – до швидкої медичної допомоги та практикуючого лікаря (крім стоматолога).

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool