COVID-19: лабцентр на Кіровоградщині придбав автоматичну станцію

Серпень 14, 2020 | Новини | Переглядів: 698 | Коментарі: 0

Обласний лабораторний центр придбав автоматичну станцію пробопідготовки для екстракції РНК під час обстежень на коронавірус. Кошти були надані з МОЗ за бюджетною програмою щодо забезпечення готовності та реагування на спалахи гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Про це повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук.

«Автоматична станція дозволяє пришвидшити процес підготовки біологічних матеріалів, що є обов’язковим етапом проведення ПЛР-діагностики. Усього лише за годину обладнання дозволяє готувати понад 90 проб. До цього фахівці вірусологічної лабораторії витрачали на це кілька годин і проводили підготовку в ручному режимі», - зазначила Надія Оперчук.

Потужність лабцентру наразі дозволяє тестувати на коронавірус до 800 людей на добу. Ще кілька місяців тому цей показник складав до 250 ПЛР-досліджень за умови роботи в цілодобовому режимі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool