Чорнобильці звернулися до мешканців Кропивницького (ВІДЕО)

Грудень 09, 2019 | Новини | Переглядів: 2100 | Коментарі: 0

Вчора у місті Кропивницький ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вирішили звернутися до мешканців Кіровоградщини, повідомляє FOTOINFORM.NET

У своєму зверненні вони запрошують всіх небайдужих містян прийти до пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» 14 грудня на 10-00, щоб віддати шану загиблим Героям-чорнобильцям та подякувати живим учасникам ліквідації цієї аварії світового масштабу.

Ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Неділько вважає, що саме 14 грудня треба відзначати День ліквідатора, бо саме 14 грудня 1986 року була перемога над розбурханим атомом, коли ліквідаторам вдалося в рекордні терміни закрити зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС бетонним саркофагом та зупинити подальше поширення радіації.

З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Указом Президента України від 10.11.2006 за № 945/2006 встановлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня.

Чорнобильці чекають та запрошують всіх небайдужих містян зібратися в цей день на центральній набережній біля пам'ятного знаку.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool