Чому варто звертатись до фахівців, а не самовільно втручатись у газмережі

Лютий 08, 2023 | Новини | Переглядів: 1247 | Коментарі: 0

У січні цього року через самовільне втручання приватної особи в роботу газорозподільних мереж понад 200 жителів мікрорайону Шкільний в обласному центрі залишилися без газопостачання.

Що сталось

В одній із квартир користувач вирішив самовільно поміняти газовий прилад. Через Інтернет знайшов контакти сторонньої людини, яка обіцяла виконати роботу. Але по факту при заміні газової колонки псевдо-фахівець сплутав підключення газо- і водопостачання. Через це під час відкриття вентилів у газопровід пішла вода. Вона заповнила газову колонку безпосередньо в квартирі, а потім пішла по внутрішнім газовим трубам будинку. Також незначна кількість води потрапила в зовнішні газорозподільні мережі.

До чого це призвело

У результаті вода перекрила внутрішню порожнину газопроводу, і газ уже не мав змогу проходити по трубам.
У деяких квартирах через конфорки газових плит пішла вода.
Споживачі зателефонували до аварійної газової служби. Фахівці перекрили подачу газу в два будинки – дев’ятиповерхівку та двоповерхівку.
У результаті вони витратили близько 40 тисяч гривень і 2 дні на ліквідацію аварійної ситуації.

Обійшлися малою кров’ю

Головний інженер Кропивницької філії «ГАЗМЕРЕЖ» Володимир Шаповал пояснив, що проблему вдалось вирішити швидко. По-перше, фахівці аварійки швидко зорієнтувались у ситуації. По-друге, завдяки їх оперативній роботі в систему газопостачання будинку і підземних мереж встигла потрапити невелика кількість води.

«Потрапило б більше води – проблем було б також набагато більше. А якби на вулиці була мінусова температура, вона взагалі замерзла б. Ще один важливий момент: якщо вода потрапляла б в газові мережі не систематично, а з деякими перервами, газопостачання могло б на короткий час припинитись, а потім раптово відновитись. Якщо розглядаємо ситуацію під таким кутом, існувала висока ймовірність, що ті газові прилади, які працювали просто потухли б, а потім газ би пішов знову. Це могло, врешті-решт, призвести до дуже непередбачуваних наслідків», - акцентував Володимир Шаповал.

Висновки

Головний інженер підкреслив, що подібні випадки трапляються на Кіровоградщині нечасто – один-два на рік. Але все ж таки вони періодично повторюються.

Важливо.

Якщо споживач має бажання провести якісь зміни в системі газопостачання в своїх квартирі чи будинку, найбезпечніший варіант – звернутися до фахівців Кропивницької філії «ГАЗМЕРЕЖ». Спеціалісти дадуть рекомендації, який прилад краще поставити з урахуванням потужностей системи і потреб споживача.
При необхідності внесуть зміни в проектну документацію.
Після завершення робіт проведуть пуск газу та перевірять наявність витоків. А споживач буде впевнений, що в нього все в порядку й зможе спокійно користуватись встановленими газовими приладами.

Звертаємо увагу:

Аварійна газова служба працює цілодобово та без вихідних. Номер – 104.

За всіма іншими питаннями можна звертатись до Контакт-центру Кропивницької філії «ГАЗМЕРЕЖ» за номерами телефонів: (0522) 30-15-30; (067) 515-11-99; (050) 343-44-55.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool