Чим нині живуть кропивницькі лялькарі (ФОТО)

Жовтень 06, 2022 | Новини | Переглядів: 1915 | Коментарі: 0

Для колективу КЗ «Кіровоградський академічний обласний театр ляльок» вересень став відправною точкою у новий творчий період.

Чим нині живуть кропивницькі лялькарі

Чим нині живуть кропивницькі лялькарі


Після кількох місяців закордонного життя, до рідних пенатів повернулася молода актриса Тетяна Бричка та дизайнерка одягу Олеся Гнененко. Акторська трупа прийняла до своєї родини випускника Олександрійського вищого коледжу культури Владлена Куркотила та нинішню студентку Наталію Корнєєву.

Вводи молоді на ролі у кілька вистав підбадьорили творчий колектив та сприяли появі нових ідей і планів. Вже зараз лялькарі працюють над поновленням інтерактивних шоу з ростовими ляльками та двома новими постановками: «Рукавичка», за мотивами української народної казки, і тематичної вистави про правила безпеки «101, 102, 103…»
Впродовж вересня, крім проведення стаціонарних заходів, митці майже щодня відвідували з виставами вихованців дошкільних закладів міста і району. У гожу днину працювали на відкритих майданчиках, де спів птахів і шум міста доповнювали сценічну картинку і створювали особливу природну атмосферу.

Левову частку виїздів, з повчальною історією «Пригоди маленького автомобільчика» Ю.Тітарова, актори здійснили в рамках місячника безпеки дорожнього руху. За сюжетом казки, наївний Жужик та його друг-шибеник Дирчик (актори Інна Марченко і Максим Борисов), ігноруючи правила дорожнього руху, увесь час потрапляли в аварійні ситуації. Співчуття до легковажних, але добросердних героїв спонукало дітвору допомогти їм вивчити головні постулати безпеки, а разом з автомобільчиками і самим освіжити в пам’яті важливі знання. Тож митці щиро вірять, що відтепер понад сімсот юних кропивничан будуть більш обізнані у правилах безпеки на дорозі. А ще сподіваються, що й вихованцям інших садків міста і області керівники закладів дозволять корисні зустрічі з театральними героями.
Не припиняють лялькарі відгукуватися і на різні волонтерські запити: зібрали та передали у госпіталь, на передову і до пунктів збору потрібні речі для воїнів та переселенців, жерстяну тару для виготовлення окопних свічок. Наразі триває збір дитячих речей та коштів на придбання авто для ЗСУ.

А тимчасових переселенців з Харкова, Маріуполя та інших постраждалих міст і містечок митці завжди радо приймають у театрі, щоб поділитися часточкою свого душевного тепла, огорнути кожного глядача турботою та щирим співчуттям і подарувати радісні хвилини спілкування з казкою. Словом, гідно тримають стрій і наближають перемогу.

Наразі колектив театру знаходиться у пошуку молодого, запального, артистичного і творчо активного аніматора, який зможе проводити творчі зустрічі, створювати сценарії ігрових програм та розважати дітвору після стаціонарних вистав (на час декретної відпустки педагога-організатора).

З початку жовтня колектив театру, разом з героями повчальної, інтерактивної казки «Як Микита з ярмарку йшов», продовжує відвідувати вихованців дошкільних закладів міста. До речі, роль Микити нині майстерно виконує заслужений артист України Геннадій Стогодюк.

До Дня захисника України митці готують святкову програму з тематичними іграми і показом патріотичної вистави – героїчного епосу «Правдива козацька казка». До речі, саме для цього на кілька днів до театру повернеться талановитий і харизматичний актор Іван Кучерук.

А у прийдешні вихідні, у театрі знову чекатимуть своїх постійних і нових глядачів на перегляд інтерактивних музичних казок:
8 жовтня – «Бука» (4+);
9 жовтня – «Колобок» (4+).

Хто бажає весело і корисно провести час дозвілля, завітайте до нашого театру ляльок. Гарний настрій і море позитивних емоцій лялькарі гарантують.

Довідки та бронювання квитків за тел.: (0522) 24-28-94,(095) 036-83-21, (097) 70-73-172       


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool