Через місяць кропивничани будуть сплачувати пеню за несвоєчасну оплату комуналки

Березень 12, 2019 | Новини | Переглядів: 2808 | Коментарі: 0

За протерміновану оплату квитанцій мешканцям міста Кропивницький прийдеться тепер заплатити пеню, повідомляє FOTOINFORM.NET

Кропивницький займає перші місця за найвищими тарифами за комуналку по Україні.

Якщо ви не можете сплатити майже 60 грн за 1 кв.м опалення та чомусь не змогли оформити субсидію, за кожний день несвоєчасної оплати рахунків буде нараховуватися пеня, якщо ви не сплатите до 20 числа кожного місяця.

Порахуйте: тепло, вода, газ, електрика, квартплата, вивіз сміття – і всі комунальні служби тепер будуть вимагати пеню. Розмір пені встановили 0,01 (однієї сотої) відсотка за кожний день прострочення після дати, коли вичерпаний термін оплати. Якщо 100 днів несвоєчасної оплати, то нескладно порахувати – це 1 відсоток від суми заборгованості, тобто в рік максимальна сума пені буде становить 3,65%.

Довідково:
Закон «Про житлово-комунальні послуги» вже підписаний Президентом України Петром Порошенко та вступає в дію з 1 травня 2019 року.

Цитуємо про нарахування пені:

У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги сплачувати пеню в розмірах, установлених законом або договорами про надання житлово-комунальних послуг

У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool