Благодійна допомога на навчання дітей - інвалідів, сиріт та дітей з багатодітних та малозабезпечених родин не оподатковується

Серпень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

Це передбачено нормами статті 170 Податкового кодексу України.

Однак законодавством встановлені певні обмеження щодо категорій громадян, які її отримують та порядку її надання.
Так відповідно до підпункту „є” пп. 170.7.4 ст.170 Податкового кодексу не оподатковується цільова благодійна допомога надана вітчизняними підприємствами або громадянами України, у будь-якій сумі (вартості) на¬вчальному закладу у вигляді плати за навчання або за надання додаткових послуг з навчання ін¬валіда, дитини-інваліда або дитини, в якої хоча б один із батьків є інвалідом; дитини-сироти, напів¬сироти; дитини з багатодітної чи малозабезпеченої родини; дитини, батьки якої позбавлені бать¬ківських прав.
Отже, основними умовами необхідними для невключення благодійної допомоги до складу доходів отримувача є:
- допомога повинна надаватися виключно вітчизняними підприємствами та організаціями або громадянами України;
- допомога повинна бути перерахована навчальному закладу, а не отримувачу допомоги;
- отримувач допомоги має статус ін¬валіда, дитини-інваліда або дитини, в якої хоча б один із батьків є інвалідом; дитини-сироти, напів¬сироти; дитини з багатодітної чи малозабезпеченої родини; дитини, батьки якої позбавлені бать¬ківських прав.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool