Бізнесмени Кіровоградщини сплатили 12,1 мільйона гривень єдиного податку

Лютий 20, 2015 | Новини | Переглядів: 801 | Коментарі: 0

Це на 1,6 мільйонів гривень більше від надходжень до казни єдиного податку у січні 2014 року. Найбільша частка суми – 10,5 млн. грн. сплачена підприємцями-фізичними особами. Юридичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування перерахували до місцевого бюджету 1,6 мільйонів гривень.

Головне управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що з 1 січня 2015 року з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» від 28.12.2014 р. № 71-VIII спрощена система зазнала деяких змін.
Зокрема, замість шести груп платників єдиного податку запроваджено чотири групи, при цьому збільшений максимальний розмір доходу.
Фізичні особи – підприємці реєструються платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи.
Платники єдиного податку третьої та п’ятої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до 1 січня 2015 року, відповідно до норм Податкового кодексу України з 1 січня 2015 року вважаються платниками єдиного податку третьої групи. До цієї ж групи увійшли й юридичні особи, які перебували на четвертій та шостій групі єдиного податку.
Четверта група на сьогоднішній день належить сільськогосподарським товаровиробникам (колишнім платникам фіксованого сільськогосподарського податку), у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool