Більше 10 тисяч чорнобильців перебувають на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах області.

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1093 | Коментарі: 0

Про надання медичної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживають на Кіровоградщині, поінформувала під час прес-конференції заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Горбенко.

Вона зазначила, що сьогодні в області активно реалізуються заходи, спрямовані на своєчасне надання безкоштовної медичної допомоги особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

 - Чорнобильцям приділяють особливу увагу в усіх медичних закладах, - повідомила Наталія Горбенко. Зокрема у спеціалізованих лікувальних закладах області для надання медичної допомоги постраждалим на ЧАЕС виділено 340 ліжок.
За словами Наталія Горбенко, протягом 2011 року 7 тисяч чорнобильців, які проживають в області, отримали амбулаторну допомогу, в стаціонарі лікувались більше 2 тисяч постраждалих.
Першочергова увага приділяється профілактичним оглядам чорнобильців. Минулого року такими оглядами охопили 94% дорослих та 98% дітей, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. За результатами профоглядів, експертна комісія, яка діє на базі обласної лікарні, визнала інвалідами більше 1300 чорнобильців, які проживають в області.
Наталія Горбенко запевнила, що медичні працівники області й надалі докладатимуть максимум зусиль аби постраждалі внаслідок чорнобильської катастрофи були забезпечені доступним та якісним медичним обслуговуванням.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool